De Fontein,  Uitgeverij de Fontein

De duik – Sara Ochs

Toen ik las ‘Welkom in het paradijs, we hopen dat je het overleeft…’ was ik direct nieuwsgierig. Dankjewel Uitgeverij De Fontein voor dit recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De duik
Auteur: Sara Ochs
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina´s: 352
ISBN: 9789026165481

Korte samenvatting:

Duikinstructeur Cass begeleidt haar cursisten op hun eerste duik voor de prachtige kust van Koh Sang, Thailand. Wat een unieke ervaring moest zijn, loopt helemaal uit de hand. Tegen de tijd dat ze terugkeert naar de kust, is een van de cursisten dood en een ander zwaargewond. Cass weet dat haar zorgvuldig opgebouwde idyllische leven op het punt staat uiteen te spatten. Iemand heeft haar geheim ontdekt en op een eiland zo afgelegen als dit is het moeilijk ontsnappen…

Wat vond ik ervan?:

In ‘de duik’ gaat reisinfluencer Brooke naar een eiland in Thailand. Ze wil daar mooie kiekjes maken voor op haar social media.
Op het eiland verblijven Neil, Greta, Logan, Douge en Cass. Zij zijn immigranten die een leven opgebouwd hebben op dit eiland. Ze zijn als een familie voor elkaar.

Al snel komt het ene na het andere lijk ‘boven water’. We lezen vanuit Cass en Brooke alle gebeurtenissen op het eiland. Beide met een eigen ingeving en visie. De spanning stijgt met ieder hoofdstuk. Ik wil blijven doorlezen, want ik wil graag weten wat er gebeurd is. Wie is verantwoordelijk voor al deze doden.

De schrijfstijl heb ik als prettig ervaren, de auteur weet de spanning steeds op te bouwen. De cover vind ik heel erg bij het verhaal passen, zeker een pluspunt. De personages die op het eiland verblijven worden goed uitgewerkt, waardoor ik een goed inzicht van ze krijg.
Het plot is er een die ik absoluut niet zag aankomen. Wow!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *