De Fontein

Stiefzus – Jennifer Donnelly

Ik mocht voor de Perfecte Buren en Uitgeverij de Fontein ‘stiefzus’ van Jennifer Donnelly lezen. Ik wilde beide bedanken voor deze kans.

Gegevens van dit boek:

Titel: Stiefzus
Auteur: Jennifer Donnelly
Uitgever: de Fontein Jeugd
Aantal pagina’s paperback: 384
ISBN:  9789026151101

Auteur:

Jennifer Donnelly is een Amerikaanse auteur die in Nederland vooral bekendheid verwierf met de Rozen-trilogie, waartoe de boeken De theeroos, De winterroos en De wilde roos behoren. Ook schreef ze de young adult-romans A Northern Light en Revolution. Met A Northern Light won Donnelly de Los Angeles Times Book Prize en de Carnegie Medal.

Korte Samenvatting:

Stiefzus is een weergaloze en prachtige hervertelling van Assepoester. Bestsellerauteur Jennifer Donnelly zet in deze fantasy vol girlpower het beroemde sprookje op zijn kop. Voor jongeren vanaf 13 jaar en liefhebbers van youngadultboeken.
Isabelle zou dolgelukkig moeten zijn: ze staat op het punt met de knappe prins te trouwen. Alleen is Isabelle niet het lieve meisje met het glazen muiltje op wie de prins verliefd werd. Ze is de lelijke stiefzus die haar tenen verbrijzelde om in Assepoesters schoentje te passen.
Isabelle heeft geprobeerd om mooi en lief te zijn, maar dat maakte haar juist gemeen, jaloers en leeg. Nu krijgt ze één kans om haar lot te veranderen en te bewijzen wat stiefzussen altijd al wisten: echte schoonheid zit vanbinnen.

Cover:

Ik was meteen verliefd op de cover van dit boek. Je voelt de glasscherven als je over de cover wrijft. Mooi detail. Het glazen muiltje voorop met het bloed erin is echt een typisch moment uit het verhaal van de stiefzussen van Assepoester. Ik vind deze cover dan ook echt bij het boek passen. Dit boek zou ik zeker oppakken in de boekhandel.

Het verhaal:

Dit boek verteld het verhaal van de twee stiefzussen van Ella. Ella is in deze Assepoester en gaat er vandoor met de prins. De twee stiefzussen hebben erna hun eigen weg te gaan. Met vele obstakels, veel lessen die zij moeten leren.

Wat vond ik ervan?:

In het proloog wordt meteen je interesse getrokken wanneer de drie schikgodinnen bezoek krijgen van Fortuin. Hij heeft de kaart van een meisje bij zich. Er staat voor dit meisje veel op het spel. Ik wilde door deze proloog meteen meer weten van het verhaal en werd er dan ook meteen ingetrokken. Ik waande me daadwerkelijk tussen de schikgodinnen, markiezen en stiefzussen in.

In dit verhaal zitten veel elementen van de sprookjes verwerkt. Erg leuk. Veel herkenningspunten maar dan toch weer anders uitgewerkt waardoor er veel twisten in het verhaal zitten.

Het mooie is de boodschap in dit boek. Schoonheid zit van binnen. Een van de stiefzussen wil graag zoals Ella zijn. Mooi! Wanneer Isabelle in contact met een elfenkoningin geeft zij aan dat ze op zoek moet gaan naar de stukjes van haar hart. Een mooi concept in dit verhaal wat er voor zorgt dat je gaat kijken naar de dingen in het leven die je raken, waar je blij van wordt.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *