The House of Books

Book lovers – Emily Henry

Alleen al de titel van dit boek maakte dat ik het wilde lezen. Ik wil Uitgeverij The House of Books bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Book lovers
Auteur: Emily Henry
Uitgever: The House of Books
Aantal pagina´s: 352
ISBN: 9789044366365

Korte samenvatting:

New Yorkse literair agent Nora Stephens is het tegenovergestelde van de stereotiepe romcom-heldin. Ze is stoer, heeft een scherpe tong en zoekt beslist niet naar ware liefde. Ze zou echter alles doen voor haar zus Libby, zelfs een zomer doorbrengen op het platteland. Van picknicks in bloemenweiden en dates met aantrekkelijke houthakkers komt echter niks. Nora loopt uitgerekend de norse redacteur Charlie Lastra uit New York steeds tegen het lijf. Dat zou een leuk toeval zijn, ware het niet dat ze elkaar al vaak hebben ontmoet voor werk… en dat was keer op keer allesbehalve gezellig.

Wat vond ik ervan?:

Nora gaat met haar zus Libby een zomer doorbrengen op het platteland. Nora heeft alles over voor haar zus. Samen gaan ze hun to-do list afvinken. Deze staat vol met picknicks en dates met plaatselijke bewoners. Maar dan komt ze een spook uit het verleden tegen, de norse Charlie Lastra. Ze hebben elkaar een keer eerder ontmoet en dat is niet een ontmoeting die soepel verliep. En deze eerste ontmoeting heeft de standaard gezet van hoe Nora over Charlie denkt.

Deze feelgood zit vol met verborgen boodschappen. Maar diegene die er voor mij echt uitspringt is dat je van jezelf mag houden. Om wie je bent. Niet om hoe andere je zien. Dat je lief mag hebben en geliefd mag zijn.

Ik heb genoten van alle book lovers chemie die er in het boek voorkomt. Heerlijk om over je hobby te lezen en er helemaal in te kunnen onderduiken. Zoals jullie merken ben ik fan van dit verhaal.

Deze feelgood laat zich lezen als een goede romantische comedy. Ik heb bladzijde na bladzijde genoten van de onbeholpenheid van hoofdpersonages Nora en Charlie. De chemie spat van de pagina´s af, maar beide geloven er niet echt in en dat maakt het zo vermakelijk.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *