Overamstel Uitgevers,  The House of Books

De Martiniclub 1 – De spionne – Tess Gerristen

Ik was erg benieuwd naar deze nieuwe serie van Tess Gerritsen. Ik wil Uitgeverij Overamstel/The House of Books bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De spionne
Auteur: Tess Gerristen
Uitgever: Overamstel/ The House of Books
Aantal pagina´s: 352
ISBN: 9789044367409

Korte samenvatting:

Voormalig spion Maggie Bird kwam naar het kustplaatsje Purity om haar verleden achter zich te laten nadat een missie tragisch mislukte. Tegenwoordig leeft ze in alle rust op haar kippenboerderij. Maar wanneer Maggie een lichaam op haar oprit vindt, weet ze dat de geesten uit haar verleden haar opnieuw komen kwellen. Ze richt zich tot haar oude vriendenkring – allemaal gepensioneerde CIA-agenten – om te achterhalen wie haar probeert te vermoorden en waarom. De Martini Club-leden, zoals ze zichzelf noemen, zijn dan misschien wel gepensioneerd, maar ze hebben nog steeds een aantal handige skills die ze dolgraag willen gebruiken, al is het maar om hun huidige saaie levens op te fleuren.

Wat vond ik ervan?:

De spionne van Tess Gerritsen is het eerste deel in de Martiniclub-serie. In dit eerste deel krijgen we het verhaal vanuit drie perspectieven verteld. Maggie, een gepensioneerde die een huisje heeft gekocht en daar samen met haar kippen geniet van het leven. Jo, de rechercheur van het dorp waar Maggie woont. Aan het einde krijgen we ook enkele keren vanuit Diana het verhaal. Zij heeft vroeger samengewerkt met Maggie. 

Maggie woont nu afgelegen en komt eens in de zoveel tijd samen met de Martiniclub. Allemaal zijn ze gepensioneerd en hebben ze voor dezelfde baas gewerkt. Echter is dit geheim en alleen dit select groepje weet het van elkaar. Maggie is altijd rustig en terughoudend geweest over haar verleden. Maar wanneer het verleden dan om de hoek komt kijken moet ze toch meer weer geven dan dat ze eigenlijk zou willen. Wanneer er een dode voor het huis van Maggie wordt neergelegd, komt het clubje in actie om te achterhalen wie dit achtergelaten heeft. 

Jo komt dan ook om de hoek kijken. Als rechercheur is ze als een van de eerste bij het lichaam en wilt erna vragen stellen aan Maggie. Al snel heeft Jo door dat deze vrouw helemaal niet schrikt van een dode voor haar deur. En Jo krijgt al snel het gevoel dat er iets voor haar achtergehouden wordt. 

De zoektocht vanuit zowel Maggie als Jo komen overeen al hebben ze andere manieren van werken. Wanneer ze elkaar dan spreken is het voor Jo een raadsel hoe deze vrouw toch al alles weet. 

Aan het einde komen we erachter wie het is die zorgt voor al deze reuring. Maar Gerritsen behoudt het op een open einde. Er kan nog een heleboel gebeuren in de delen die gaan volgen als je het mij vraagt. 
Een thriller die makkelijk weg las, me genoeg informatie gaf om zelf mee te gaan onderzoeken. Ik vind dit boek een goede start van een nieuwe serie.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *