Ambilicious

Dubbele agenda – Saskia Oudshoorn

Ik kreeg van Saskia Oudshoorn de vraag of ik haar boek wilde recenseren. Ik wil haar dan ook bedanken voor deze kans en de epub die ze me gestuurd heeft.

Gegevens van dit boek:

Titel: Dubbele agenda
Auteur: Saskia Oudshoorn
Uitgeverij: Ambilicious
Epub
ISBN: 9789492551894

Auteur:

Saskia M.N. Oudshoorn debuteerde in 2015 met de vrouwenthriller “Buiten Spel” die genomineerd werd voor Boekgoud. Deze thriller werd in 2018 herschreven en bereikte als “Zie jij mij?” de finale van de Sweek/Crime Compagnie schrijfwedstrijd. Haar tweede boek met de hoofdpersoon Eva Groen: “Op eenzame hoogte” werd Vrouwenthriller van het Jaar.

Korte Samenvatting:

De sleur van alledag begint Eline aardig op te breken, sinds ze haar baan verloor. Het weekendje Antwerpen met haar nieuwe vriendinnen uit het popkoor is een welkome afleiding. In een hotelbar ontmoet ze de knappe Thierry, die het gedoofde vuur in haar binnenste met zijn charmes flink aanwakkert. Stijn, haar man, heeft niets in de gaten. Zijn drukke baan en een veel te duur marketingproject bezorgen hem slapeloze nachten. Of is er meer aan de hand…? In hoeverre zijn hun zorgen met elkaar verbonden? Langzaam ontrafelt zich een sinister spel rondom hun gezin.

Wat vond ik ervan?:

Het verhaal draait om het gezin Eline, Stijn en hun zonen Luke en Sem. Zij zijn een happy familie. Maar onder dit laagje zit dan toch wel een andere realiteit.

De vriendinnenclub van Eline zijn allemaal meiden van het koor. Hebben een leuke onderlinge relatie en doen geregeld iets samen. Wanneer zij met de vriendinnen een weekendje weg zijn en Eline een leuke man ontmoet, gaat zij toch wat meer nadenken over haar relatie met Stijn.

Alle personages, zelfs die van de vriendinnen groep worden goed beschreven. Je krijgt een goed beeld van ze.

Ook het wel en wee in het gezin wordt besproken. Met de ups en downs die daarmee van doen zijn. Je voelt je gewoon een van hen. Stijn heeft wat problemen waarmee hij een wig drijft tussen hem en zijn vrouw. Hun zoon Luke merkt het een en ander in het gezinsleven waardoor hij er ook mee bezig is. Met alle gevolgen van dien.

In het laatste deel van het verhaal gebeuren er veel dingen in een korte tijd. Naar mijn gevoel niet zo mooi uitgewerkt als in het eerste deel van het boek.

Voor mij kabbelde het verhaal een beetje voort. Het is voor mij dan ook geen thriller maar eerder een spannende roman. Wat uiteraard niets afdoet aan het verhaal.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *