Ambo|Anthos

Niemand zoals hij – Lucia van den Brink

Ik kreeg een persbericht van Uitgeverij Ambo Anthos over ‘Niemand zoals hij’ van Lucia van den Brink. Na het lezen van dit bericht heb ik de uitgever geantwoord dat ik dit boek graag wilde lezen. Ik wil ze dan ook bedanken voor het versturen van de epub.

Gegevens van dit boek:

Titel: Niemand zoals hij
Auteur: Lucia van den Brink
Uitgever: Ambo Anthos
Epub
ISBN: 9789026347580

Auteur:

Lucia van den Brink is schrijver. Haar debuutroman ‘Niemand zoals hij’ verscheen in januari 2020 bij Uitgeverij Ambo|Anthos. Ze werkt aan een tweede roman en traint karate op hoog niveau.

Korte Samenvatting:

Renke heeft haar opa Pieter al een tijd niet gezien als ze op een dag pakketjes van hem ontvangt, met Post-its, origami kraanvogels en dagboekfragmenten. Opa Pieter is naar Japan vertrokken nadat hij gediagnosticeerd was met de spierziekte ALS. Waar Renke alle tijd van de wereld heeft, weet hij dat zijn dagen geteld zijn. Hij probeert er het beste van te maken en wil karatetraining volgen bij zijn vriend Yamada. Doordat hij langzaamaan afscheid moet nemen, krijgt de schaduwzijde van zijn persoonlijkheid soms de overhand. Als Renke haar baan verliest, reist ze opa achterna in een ultieme poging hem nog te leren kennen. In Nederland was ze dagelijks bezig met het delen van haar leven op haar blog en socialmediakanalen, maar tijdens haar reis komt ze er juist achter dat niet alles te delen valt. Hoe graag ze dat ook wil.

Cover:

De cover van dit boek heeft kleuren die mij aanspreken. Het zwart in contrast met het wit en het roze van de kraanvogels geven een mooie vorm aan het boek. Dit is zeker een boek dat ik in de boekwinkel zou oppakken.

Het verhaal:

Renke ontvangt bij de post een witte enveloppe met daarop haar gegevens in een handschrift dat ze niet herkent. Wanneer ze de enveloppe openmaakt valt er een origami kraanvogel uit. Er zit ook een brief bij. Dit is een dagboekfragment van haar opa. Ze krijgt er meerdere. Zo leert ze opa steeds beter kennen. Zo komt ze er ook achter dat hij de slopende ziekte ALS heeft. Renke wordt steeds nieuwsgieriger naar haar opa en hoe hij nu leeft en besluit naar hem toe te gaan in Japan. Komt ze nog optijd?

Wat vond ik ervan?:

Dit verhaal had me meteen. Op mysterieuze wijze wordt ik in dit verhaal getrokken door de dagboekfragmenten van opa. Opa Pieter die Renke helemaal niet zo goed kent, door de familie problematiek. Renke leert haar opa kennen door deze fragmenten. Je voelt de liefde van opa wanneer hij over zijn familie praat op het papier.

In dit verhaal komt naar voren dat vooral perfectie een rol speelt. Zet je glimlach op. Laat andere alleen het perfecte plaatje zien. Dat zie je in deze tijd ook wel heel veel voorbijkomen. Vooral op de social media kanalen. Alles ziet er altijd gelikt uit. Alsof er geen vuiltje aan de lucht is. Voor mij hoeft dat niet. Laat je ware aard zien!

Renke durft voor zichzelf keuzes te maken, ook al weet ze dat haar moeder er niet zozeer positief in staat. Het avontuur dat Renke tegemoet gaat is er een een die zeker de moeite waard is om te lezen.

De personages die voorbij komen in dit verhaal worden goed uitgewerkt. Je kunt van ieder een beeld maken wanneer je over ze leest.

Dit debuut is zeker een aanrader. Ik ben benieuwd wat Lucia ons nog allemaal geven gaat in de toekomst.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *