AW Bruna Uitgevers

Cold Case Kwartet 2 – De Fjord – Jorn Lier Horst

Van A.W. Bruna Uitgevers mocht ik ook dit tweede deel in de Cold Case Kwartet-serie lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Cold Case Kwartet 2 – De Fjord
Auteur: Jorn Lier Horst
Uitgever: A.W. Bruna
Aantal pagina´s paperback: 376
ISBN: 9789400513983

Korte samenvatting:

Het is vijftien jaar geleden dat Simon Meier zijn huis uit liep en spoorloos verdween. En een dag geleden dat het lichaam van politicus Bernard Clausen gevonden werd in zijn vakantiehuisje aan de Noorse kust. Als Wisting op de zaak wordt gezet, ontdekt hij algauw dat hij wellicht ook de missende link naar de verdwijning van Simon Meier heeft gevonden. Maar om echt uit te vinden wat er destijds gebeurde, zal hij moeten samenwerken met een oude vijand.
Zijn onderzoek leidt hem door de duistere wereld van Clausens interesses en bezigheden. En de oplossing lijkt dichter bij huis te liggen dan hij ooit had kunnen vermoeden.

Wat vond ik ervan?:

In dit tweede deel in het Cold Case Kwartet gaan we vijftien jaar terug in de tijd. Simon Meier verdwijnt dan spoorloos. We komen uit op deze cold case doordat ze het lichaam vinden van politicus Bernard Clausen. Inpecteur Wisting ziet al snel dat er een connectie zit tussen deze twee mensen, echter weet hij zijn vinger er nog niet precies op te leggen. Wisting kan niet anders als samen werken met een oude vijand om dit mysterie op te lossen.
In dit deel mag Wisting weer samen werken met zijn dochter Line, zij is journalist en komt met haar vragenvuur ook achter veel dingen zo hebben we in het eerste deel van deze serie al ondervonden.

We gaan niet alleen op zoek naar het hoe en wat. Er komt ook zeker weer een heleboel spanning kijken bij het uitzoeken van dit verhaal en hoe deze twee zaken aan elkaar gelinkt zijn.

Wat me in het eerste deel al opviel is dat de schrijver heel beeldend zijn verhaal weet neer te zetten. Dit houdt hij in dit tweede deel ook vast waardoor het weer prettig is om te lezen. De spanningboog blijft erin zitten waardoor je ook iedere keer weer verder wilt, want je wilt weten hoe het nu precies zit en waarom het een en ander gedaan is in het verleden.

Wederom een fijn deel in deze serie en ik kan dan ook zeker uit naar de volgende delen in dit kwartet.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *