Hamley Books,  Uitgeverij Hamley Books

Mama heks – Kaat de Kock

Ik heb laatst een boek van Kaat gelezen en toen ik zag dat er een kinderboek van haar hand kwam was ik meteen enthousiast. Britt heb ik hierdoor ook enthousiast gemaakt. Ik wil Uitgeverij Hamley Books bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: mama heks
Auteur: Kaat de Kock
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina´s: 126
ISBN: 9789464510218

Korte samenvatting:

Als Stella op een nacht wakker wordt en een zwarte kat op haar bezem voorbij ziet vliegen, denkt ze nog dat het een gekke droom is. Maar als ze wat later wormen in haar lunchbox vindt en blijkt dat haar mama hun brooddozen heeft omgewisseld, beseft ze dat er iets heel vreemds aan de hand is.

Maar zou het echt waar kunnen zijn dat haar mama en heks is? En zij dus ook? Want heksen bestaan niet, toch? Nou, misschien toch wel, alleen mag niemand dat weten. Want heksen zijn lang geleden verbannen uit de mensenwereld en als iemand ontdekt dat Stella en haar mama heksen zijn, zijn ze in groot gevaar. Gelukkig krijgen ze al snel hulp. En dan nog wel van iemand die al lang geleden gestorven is…

Wat vonden wij ervan?:

Britt is een enorme kattenfan en deze cover bevalt haar meteen. Een kat op een heksenbezem, ze vindt hem helemaal geweldig. Al snel zit ze in het hoekje van de bank dit verhaal te lezen. De cover bestaat uit verschillende blauwtinten. Zeker een boek die ik als ouder zou oppakken in een boekhandel.

We lezen dit verhaal vanuit Stella. Zij woont samen met haar vader en moeder en hun kat. Op een nacht heeft ze een gekke droom, maar de dag blijft vreemd want ze vindt een rare verrassing in haar lunchbox. Na een gesprek met papa en mama komt Stella erachter dat haar moeder een heks is. Zou het echt? Stella vindt het allemaal maar wat interessant, maar ze moet het geheim houden. Want heksen worden niet getolereerd in de mensenwereld. Maar hulp is onderweg.

Het boek bevat 126 pagina´s waardoor het niet boekenwurmen ook fijn compact is. Het lettertype is prettig. Het verhaal bevat illustraties waardoor de jonge lezers een beeld krijgen van de gebeurtenissen.

Dit is een leuk kinderlijk verhaal. Het maakt heksen tastbaar en geeft ook aan dat ze niets van kwaad in zich hebben. Dus naar mijn mening ook een boek voor de kinderen die bang zijn voor ze. De personages weet de Kock leuk neer te zetten. Stella heeft mooie eigenschappen die ze fijn heeft laten doorschemeren.
Dit kinderboek heeft ons even laten genieten van deze fantasiewereld. Een leuk boek voor de jonge lezertjes die zelf kunnen lezen maar ook zeker een avontuur verhaal om voor te lezen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *