AW Bruna Uitgevers

Redwood Ridge 2 – Het begint met een kus – Kelly Moran

Ik heb het eerste deel in deze trilogie al mogen lezen van Uitgeverij AW Bruna. Ik wil ze dan ook bedanken voor het verzenden van dit tweede deel als recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Redwood Ridge 2 – het begint met een kus
Auteur: Kelly Moran
Uitgever: AW Bruna
Aantal pagina’s: 352
ISBN: 9789400511682 

Auteur:

Kelly Moran is Amerikaanse bestseller auteur van betoverende feelgood romans. Ze krijgt haar ideeën van iedereen en alles om haar heen en ze heeft altijd een nieuw verhaal in haar hoofd. 
Haar boeken worden regelmatig genomineerd voor prijzen en met enkele van haar boeken heeft ze ook gewonnen. De vertaalrechten zijn verkocht aan Nederland, Duitsland en Tsjechië. 
Oorspronkelijk komt ze uit Wisconsin, maar woont nu in South Carolina met haar drie zonen, twee honden en een kat.

Korte samenvatting:

Oude vrienden, nieuwe liefde?

Redwood, Oregon. Een stadje tussen bergen en zee. Hier heeft Flynn O’Grady een dierenartspraktijk met zijn twee broers. Omdat hij vanaf zijn geboorte doof is, moet Flynn op zijn andere zintuigen vertrouwen bij het werken met de dieren. En op Gabby, zijn assistent. De twee zijn een perfect team en ook privé beste vrienden. Daarom negeert Flynn zijn hartslag als hij haar te lang in de gaten houdt. Maar sommige dingen kunnen niet voor altijd worden genegeerd. Vooral als je in een klein stadje vol enthousiaste matchmakers woont…

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit tweede deel in de trilogie vanuit Flynn. Flynn is al vanaf zijn geboorte doof. Maar dit heeft hem niet weerhouden om dierenarts te worden. Doormiddel van het gebruik van zijn zintuigen is hij een goede arts.
In de praktijk die Flynn samen met zijn broers heeft werkt Flynn zij aan zij met zijn assistente Gabby. Ze kennen elkaar al heel wat jaren, ze zijn beste vrienden. Gabby was een van de eerste buitenstaanders die gebarentaal leerde om zo te kunnen communiceren met Flynn.

In dit tweede deel lezen we ook over de broers Cade en Drake. Zij kennen Flynn natuurlijk door en door en weten hoe ze door zijn ‘doofheid’ moeten heen kijken. In het eerste deel speelt Cade de hoofdrol. In dit deel speelt de bruiloft van hem en zijn liefde Avery een belangrijke rode draad. Gabby is namelijk bruidsmeisje en Flynn is getuige. Leuk hoe je zo ook weer meeleeft met de romance uit deel een van deze trilogie.

Ik merkte wel dat ik nu al een idee heb met wie Drake, die ene hoofdrol speelt in het laatste deel in deze trilogie, een relatie zal krijgen. Ik pikt nu hier en daar al een subtiele hint op. Die ik in voorgaande boek niet gezien heb.

Wat ik mooi vind is hoe Kelly Moran de doofheid van Flynn een mooie rol laat spelen in het geheel. Ook de manier zoals Gabby met hem omgaat. Hier spreekt alleen al heel veel liefde uit.

Zowel Flynn als Gabby zien alleen in dat ze een goede hechte vriendschap hebben. Maar gaandeweg het verhaal beginnen ze toch wel te twijfelen. Is dit alleen vriendschap? Of is er meer? Maar als er meer is.. wat doet dat dan met onze vriendschap?

Ik heb genoten van dit tweede deel. Het zit vol humor en de personages die aan bod komen zijn prettig. Ik kijk dan ook uit naar het laatste deel in deze trilogie.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *