AW Bruna Uitgevers

Tom Babylon – Sleutel 17 – Marc Raabe

Ik mocht voor A.W. Bruna Uitgevers de thriller ‘Kamer 17’ lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Sleutel 17
Auteur: Marc Raabe
Uitgever: A.W. Bruna
Aantal pagina’s paperback: 448
ISBN: 9789400514010

Korte samenvatting:

In de koepel van de Dom van Berlijn hangt een gruwelijk toegetakeld, bebloed lichaam. Met haar gespreide armen lijkt ze op een zwarte engel. Het is de prominente geestelijke dr. Brigitte Riss. Om haar hals draagt ze een mysterieuze sleutel waarop het cijfer 17 staat.

Rechercheur Tom Babylon heeft een persoonlijk belang bij de zaak: jaren geleden verdween zijn zusje Viola met precies deze sleutel. Zijn ongebruikelijke aanpak van de zaak strijkt psychologe Sita Johanns, die iets te veel vragen stelt, tegen de haren in.

Wie heeft er meer te verbergen: Tom of de moordenaar?

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit boek vanuit Tom Babylon. Hij is de hoofdpersonage in dit verhaal. We krijgen ook veel andere personages te zien die allemaal een aandeel hebben in wat er op dat moment speelt. Als je eenmaal weet hoe en wat, dan is het zeker een verrijking voor het verhaal.

In de koepel van de Dom wordt een lichaam gevonden. Hangend met gespreide armen lijkt dit gruwelijk toegetakelde lichaam op een zwarte engel. Na onderzoek blijkt dit dr. Brigitte Riss te zijn. Om haar hals draagt ze een sleutel met het cijfer 17 erop.
Tom Babylon, rechercheur, heeft een persoonlijk belang bij dit onderzoek. Zijn zusje Viola is jaren geleden verdwenen met precies zo´n sleutel als die nu gevonden is bij dit lichaam. Zijn manier van werken is ronduit ongebruikelijk waardoor hij veel mensen tegen zich in het harnas werkt.

In dit verhaal leren we Tom kennen, zijn verleden speelt een belangrijke rol bij het feit waarom hij bij de politie is gaan werken. Maar ook Tom heeft genoeg geheimen. Aan hem is psycholoog Sita gekoppeld. Het is leuk om te lezen hoe deze twee personages met elkaar battelen, hoe ze elkaar tot praten krijgen.

We springen in dit verhaal ook terug de tijd in. Dit is dan steeds met cursieve tekst. Waarom word dit gedaan? Bovenaan elk hoofdstuk wordt aangeduid in welke tijd we zitten waarom moet er dan hele hoofdstukken cursief gedrukt worden, ik vind dat zelf minder prettig lezen. Echter mag dat de pret niet drukken, want het is een goed in elkaar gezet verhaal. Waarin aan alles gedacht is en we steeds dichter bij de waarheid komen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *