Uitgeverij Zomer & Keuning

Beachclub Esparanza 2 – Briefpost – Chantal Claassen

Ik mag voor Uitgeverij Zomer & Keuning meelezen in de blogtour rondom het tweede deel van de beachclub-serie. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Briefpost
Auteur: Chantal Claassen
Uitgever: Zomer & Keuning
Epub
ISBN: 9789020539370

Korte samenvatting:

Na haar werk in de beachclub vindt Kaat een USB-stick op een tafeltje. De eigenaar ervan oogde erg van streek. Thuisgekomen leest ze op de stick een slecht liefdesgedicht voor ene Liv. Ze besluit haar schrijfkunst in te zetten om zijn relatie te redden en krijgt steeds meer plezier in het regisseren van Olivers liefdesleven. Met succes, althans zo lijkt het – want voor wie doet ze dit eigenlijk? Dit tweede deel in de Beachclub Esperanza-serie is een boek met een lach en een traan.

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit tweede deel van de Esparanza club vanuit Kaat. Zij werkt in de beachclub. Op een avond vindt ze een USB-stick op een tafeltje. Uiteraard zo nieuwsgierig als ze is kijkt ze wat er op deze stick staat. Op de stick staan foto´s van Oliver en een heel slecht liefdesgedicht voor ene Liv. Ze besluit om Oliver te gaan helpen. Maar of dit precies is wat ze wil?

Ik merk vanaf de eerste bladzijde dat de schrijfstijl van Claassen me meteen weer weet te pakken. Ze schrijft op een hele toegankelijke manier waardoor het voor mij als lezer heel prettig is. De humor tussen Oliver en Kaat vindt ik erg prettig. De schrijfster weet de karakter zo neer te zetten dat je meteen verknocht aan ze bent. Sowieso drenkt er door het verhaal een bepaalde humor. Hierdoor is het een boek dat ervoor zorgt dat je er helemaal in kunt verdwijnen.

In het begin is het wat akward tussen Oliver en Kaat, maar gaandeweg bloeit er een leuke vriendschap tussen de twee op die voor beide heel anders is. Want zijn er ook niet bepaalde andere gevoelens die om de hoek komen kijken? En wat doen ze daar mee?

Een verhaal met veel humor, vriendschap maar vooral vol met liefde. Dit tweede deel van de serie laat zich weer even fijn lezen als het eerste. Ik kan je verklappen dat ik niet kan wachten totdat deel drie in deze serie aan ons gegeven word.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *