AW Bruna,  AW Bruna Uitgevers

Zomeravond – Suzanne Vermeer

Toen ik in de brochure van AW Bruna Uitgevers zag dat er een nieuwe thriller van Suzanne Vermeer kwam was ik enthousiast. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Zomeravond
Auteur: Suzanne Vermeer
Uitgever: AW Bruna
Aantal pagina’s paperback: 318
ISBN: 9789400513570

Korte samenvatting:

Lauren Martens is met haar zus Celeste en hun ouders op vakantie in de Ardèche, wanneer Celeste op een avond niet terugkeert van een bezoek aan de discotheek. Twee dagen later wordt ze gewurgd teruggevonden aan de oever van een rivier. Al snel wordt een verdachte opgepakt, Julien Fournier, maar die ontkent in alle toonaarden. Toch wordt hij schuldig bevonden en veroordeeld tot levenslang.
Twaalf jaar later is Lauren hulpofficier van justitie in Groningen als ze benaderd wordt door Nadine Dubois, een Franse journaliste die een populaire true crime-podcast maakt. Julien Fournier beweert nog steeds onschuldig te zijn en heeft de journaliste gevraagd zijn zaak te onderzoeken. Hoewel Lauren eerst geen enkele behoefte heeft om de boel weer op te rakelen, weet Dubois haar toch over te halen terug te keren naar Aubenas, de stad waar haar zus werd vermoord.

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit verschillende perspectieven. We lezen in het nu maar ook in het verleden. Doordat alles zo goed verwerkt is ontstaat er geen verwarring.

Nadine wordt aangesproken door een advocaat, hij weet dat zij podcast maakt over cold-cases maar zou haar graag overtuigen om hem te helpen zijn cliënt vrij te krijgen. In het dossier van Julien Fourier die nu al twaalf jaar vast zit op de moord van Celeste zitten haken en ogen. Het klopt niet helemaal. Nadine gaat deze uitdaging aan. Zij neemt ook contact op met de zus van Celeste om samen te kijken hoe het nu allemaal zat.

Ik heb al vaker een Suzanne Vermeer gelezen, en niet ten afbreuk aan de verhalen, maar vaak vind ik het dan zo’n lekkere wegleees thriller. Dit is voor mij het eerste Vermeer boek waarvan ik niet wist wie de dader was, waar de spanning en twisten me op het verkeerde been zetten. Ik kan je zeggen dat van alle boeken van deze auteur dit boek op nummer een staat, ik heb er enorm van genoten.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *