AW Bruna,  AW Bruna Uitgevers

Cold Case kwartet 4 – Dossier 1569 – Jorn Lier Horst

Toen ik zag dat het vierde deel van het Cold Case kwartet uitkwam heb ik direct de uitgever gemaild. Ik wil A.W. Bruna Uitgevers bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Dossier 1569
Auteur: Jorn Lier Horst
Uitgever: A.W. Bruna
Aantal pagina´s: 381
ISBN: 9789400516304

Korte samenvatting:

William Wisting begint aan de tweede week van zijn zomervakantie als hij op zijn vakantieadres een verontrustend krantenbericht leest. Een lokale vermissingszaak groeit uit tot een landelijk nieuwsbericht.

Dan ontvangt Wisting een ongeadresseerde brief met een reeks mysterieuze cijfers. Hij brengt ze in verband met de dossiercode van een oude zaak. Deze werd destijds snel opgelost en de dader werd veroordeeld en naar de gevangenis gestuurd. Recente gebeurtenissen onthullen nu echter verbanden die twintig jaar geleden niet zichtbaar waren.

De brief is slechts de eerste van een reeks, en alles wijst erop dat er een andere waarheid achter de zaak zit dan de politie denkt. Wisting moet op zoek naar de afzender van de brief én naar de ware feiten achter de zaak. Maar lang niet iedereen is blij dat hij zaken oprakelt…

Wat vond ik ervan?:

We mogen weer samen met William Wisting op onderzoek uit. Hij blijft ondanks zijn vakantie toch graag op de hoogte van het wel en wee in het district waar hij werkt. Op een dag leest hij een bericht over een vermissingszaak dat hem verontrust.

En ook mensen van buitenaf weten hem te vinden. Hij ontvangt anonieme brieven met mysterieuze cijfers. Wisting is er al snel achter dat het een dossiercode is van een oude zaak. De zaak is toen wel opgelost maar nu met alles wat er in de wetenschap verworven is worden banden toch uit hun verband getrokken.

Wisting krijgt de ene naar de andere anonieme brief en zoals we van hem gewend zijn bijt hij zich vast in deze oude zaken om het onderste uit de kan te halen en dat het recht mag zegevieren. Ik geniet iedere keer van de gedrevenheid van deze rechercheur. Hij maakt niet altijd vrienden wanneer hij zich zo vastbijt in een zaak en dat is ook deze keer aan de hand. Want voor sommige mag het verleden rusten.

Ik heb zo enorm genoten van dit vierde deel in het Cold Case kwartet. Het enige jammere puntje vind ik dat in dit deel Wistings dochter Line op de achtergrond blijft. Zij weet soms wel een vraag te stellen waardoor Wisting weer een nieuwe weg in kan gaan om achter de waarheid te komen. In de voorgaande delen was zij meer op de voorgrond aanwezig en dat miste ik in dit deel, maar dat mag de pret niet drukken. Want Wisting is de hoofdpersonage van deze reeks en die ervaar ik als erg prettig.

Ook in dit deel weet de auteur me weer verschillende kanten op te sturen. En iedere keer komt het uit op of weer een nieuwe ingang of een doodlopend spoor. Ik ga helemaal mee in de zoektochten en de onderzoeken en dat maakt dat ik deze reeks zo fijn vind om te lezen. De auteur schrijft vlot, zonder al teveel moeilijke vaktermen en mochten deze er wel zijn dan worden deze in een soort van Jip en Janneke taal uitgelegd. Ik baal dat dit het laatste deel in het kwartet was, want ja een kwartet bestaat uit vier delen en dat was dit deel. Maar stiekem hoop ik dat ik Wisting nog eens tegenkom in een nieuwe thriller van Jorn Lier Horst.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *