AW Bruna,  AW Bruna Uitgevers

De Spaanse dochter – Lorena Hughes

De flaptekst van ‘De Spaanse dochter’ trok direct mijn aandacht. Ik wil A.W.Bruna Uitgevers bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De Spaanse dochter
Auteur: Lorena Hughes
Uitgever: A.W. Bruna
Aantal pagina’s: 400
ISBN: 9789400515444

Korte samenvatting:

Opgroeiend in Spanje wist Puri dat ze haar passie voor chocolade van haar vader had geërfd. Na zijn dood ontdekt ze dat hij haar ook iets anders heeft nagelaten – een cacaoplantage in Vinces, Ecuador. Hoopvol over een nieuwe start na de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog, maken Puri en haar man Cristobal de oversteek naar Ecuador. Maar het wordt snel duidelijk dat iemand niet blij is met haar aanspraak op de plantage.

Als onderweg een aanslag op Puri mislukt en Cristobal wordt neergestoken, neemt Puri in zijn kleding de identiteit van haar man aan, om zo veilig verder te kunnen reizen en de waarheid te ontdekken over haar vaders nalatenschap. Hoewel ze nu bevrijd is van de strikte regels die vrouwen moeten volgen, komt ze voor andere uitdagingen te staan – nieuw gevonden familie, verborgen affaires en haar vaders donkere geheimen.

En dan is er nog haar aantrekkingskracht tot een mysterieuze man, terwijl ze nog altijd niet de identiteit heeft achterhaald van degene die haar haar toekomst probeert te ontnemen…

Wat vond ik ervan?:

Puri weet dat ze haar liefde voor chocolade heeft geërfd van haar vader. Wanneer deze komt te overlijden erft Puri ook zijn cacaoplantage in Ecuador. Samen met haar man Cristobal maakt ze de oversteek naar Ecuador. Maar tijdens deze reis wordt het haar al snel duidelijk dat er iemand is die haar kwaad wil doen. Een aanslag op Puri mislukt maar haar lieve Cristobal komt te overlijden. Zij neemt zijn identiteit over en gaat op onderzoek uit naar haar vaders nalatenschap.

Het is voor Puri wennen om niet meer alle strikte regels op te hoeven volgen die zij als vrouw opgelegd heeft gekregen. Voor ons als lezer is het leuk om te zien hoe ze steeds meer groeit in haar rol van Cristobal. Ze heeft de nodige uitdagingen te ondergaan. Zo komt ze bij haar nieuwe familie terecht, zijn er verborgen affaires en komt ze tot de ontdekking dat haar vader donkere geheimen had.

De schrijfstijl van deze historische roman vond ik erg prettig. Je wordt op een luchtige manier meegenomen naar de normen en waarden van die tijd.
Wat ik erg fijn vind is dat je als je eenmaal in het verhaal zit je meegenomen wordt in mysteries, intriges en geheimen. Maar ook krijg je een lesje over wat je allemaal met chocolade kan doen.

Uiteindelijk komen het heden en het verleden samen. Puri is een dappere vrouw die alles tot op de bodem wilt uitzoeken. Maar door haar rol als Cristobal komt ze ook in situaties terecht waar ze echt haar mannetje moet staan.
Een heerlijk verhaal is ‘De Spaanse dochter’, die ik je zeker kan aanraden als je van historische romans houdt.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *