AW Bruna,  AW Bruna Uitgevers

The Perks of being a Wall Flower – Stephen Chbosky

Ik had al veel over dit boek gehoord. Nu gaf A.W. Bruna Uitgevers het boek uit in een nieuw jasje. Ik wil de uitgeverij bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: The perks of being a Wall Flower
Auteur: Stephen Chbosky
Uitgever: A.W. Bruna
Aantal pagina´s: 253
ISBN: 9789400516823

Korte samenvatting:

Charlie gaat naar de bovenbouw. Hij is zeker geen sukkel, maar populair is hij ook niet. Zijn verlegen, hyperintelligente en sociaal onaangepaste karakter zorgt ervoor dat hij een muurbloem blijft.
Charlie probeert op zijn eigen manier vat te krijgen op de wereld van dates, familiedrama’s, seks en drugs. Gelukkig heeft hij vrienden die hem hier af en toe bij helpen.
Op zijn eigen unieke, aandoenlijke en aangrijpende manier vertelt Charlie zijn verhaal aan de enige persoon die hij vertrouwt.
Aan jou.

Wat vond ik ervan?:

Deze young adult lezen we in dagboek vorm. Het hoofdpersonage Charlie gaat naar de bovenbouw. Hij is geen sukkel maar hij is ook niet populair. Zijn karakter maakt dat hij een muurbloem is. Hij heeft een vriendengroep, maar hierin is hij altijd diegene die er maar een beetje bij hangt en niet veel input heeft. Hij probeert op zijn eigen unieke manier vat te krijgen op hoe om te gaan met familiedrama, seks, drugs en daten. De vriendengroep waar hij vanaf dit schooljaar bij mag horen proberen hem hierin te helpen. Maar Charlie zou Charlie niet zijn, hij blijft het op zijn unieke manier doen. Hij vertelt ons door middel van zijn dagboek hoe hij dingen ervaart.

Zijn leven is niet heel opvallend. Hij woont bij zijn ouders samen met zijn broer en zus. Zijn broer zit inmiddels op de universiteit en komt zo af en toe eens naar huis. Zijn zus en hij kunnen niet altijd even goed door een deur. Ze vindt hem bij tijd en wijlen een viespeuk en laat dit ook merken. Maar wanneer ze elkaar nodig hebben dan zijn ze er voor elkaar.

De twee beste vrienden van Charlie zijn Patrick en Sam. Hun ouders zijn getrouwd waar zij broer en zus zijn geworden. Charlie heeft vanaf het begin een crush op Sam en laat dit op zijn Charlie-achtige manier aan haar weten. De vriendengroep bestaat uit nog wat mensen maar de belangrijkste personen zijn toch echt deze twee. Zij waarderen Charlie zoals hij is.

Deze youg adult is een zoektocht van een jongen die geen haantje de voorste is maar toch dingen wil gaan ontdekken. En hij geeft ons een inkijkje daarin. Wij gaan met hem mee naar feesten, gebruiken drugs, gaan mee op date en krijgen een soort van inkijkje in zijn hoofd. Hij vertrouwt ons al zijn gevoelens en gedachtes toe. Ergens is het een jongen die opzoek is naar zichzelf. Zijn eigen persoontje nog niet gevonden heeft.

Een verhaal dat zich makkelijk laat lezen. Met humor worden sommige situaties gebracht. Ik heb er enorm van genoten en ga de film zeker eens kijken na het lezen van dit verhaal.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *