Best of Young Adult

Voor Yasmin – Esther Walraven

Ik mocht voor Best of YA de XS young adult lezen van Esther Walraven. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: voor Yasmin
Auteur: Esther Walraven
Uitgever: Best of YA
Aantal pagina’s: 94
ISBN: 9789000373079

Korte samenvatting:

Op een zonnige middag in maart 2020 gebeurt het ondenkbare: Yasmin, de beste vriendin van Myrthe, overlijdt totaal onverwacht aan de gevolgen van een onbekend virus dat enkele maanden eerder uitbrak. De dood van haar beste vriendin komt als een enorme schok voor Myrthe, maar het echte besef van wat er gebeurd is, komt later pas. Is zij schuldig aan de dood van haar vriendin? Waarom mag zij verder leven en Yasmin niet? En wat heeft haar leven nog voor zin, nu Yasmin er niet meer is? Myrthe worstelt in haar eentje met deze vragen en sluit zich af voor de buitenwereld. De enige bij wie ze nu wil zijn, is er niet meer. In haar wanhoop besluit ze een brief te schrijven aan Yasmin. Al schrijvend doet ze een poging te verwerken wat er gebeurd is. En langzaamaan pakt ze haar leven weer op. Voor Yasmin.

Wat vond ik van dit boek?:

Dit was mijn eerste XS young adult, ook mijn eerste kennismaking met Esther Walraven. De cover vind ik erg mooi. Het zou zo een schilderij kunnen zijn.

Op een dag in maart komt de beste vriendin van Myrthe te overlijden. Zij sterft aan de gevolgen van een onbekend virus. De dood van haar beste vriendin is een enorme schok. Een hele tijd denkt Myrthe dat het haar schuld is dat Yasmin gestorven is. De dood van haar vriendin zorgt ervoor dat Myrthe zich afsluit van de wereld en in haar eentje worstelt met dit verlies.

Dit boek voelt als een warme deken om je heen. Je voelt het verdriet en de frustratie van Myrthe met elke letter die je gegeven wordt door de schrijfster groeien. Een young adult waarin het hoofdpersonage enorme verdriet met zich mee zeult, hier op haar eigen manier mee omgaat. Dit boek laat aan de doelgroep zien dat verdriet er mag zijn. Maar ook dat je je moet laten helpen wanneer de omgeving merkt dat je het alleen niet meer trekt. Ik vond het best confronterend om in een boek ook een onbekend virus tegen te komen, maar het heeft me niet weten af te schrikken.

Zeker een aanrader voor de doelgroep, een boek dat je vast grijpt. Dat je laat nadenken maar ook zeker dingen laat inzien. Ik ben blij dat ik hem heb mogen lezen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *