Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Landgoed Rosaville – Het koetshuis – Karin Quint

Toen ik deze cover voorbij zag komen bij Uitgeverij Luitingh-Sijthoff was ik meteen verliefd. Dit boek wil ik lezen. Ik wil de uitgever dan ook bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Het koetshuis
Auteur: Karin Quint
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina’s paperback: 371
ISBN: 9789024592524

Korte samenvatting:

Historica Laura woont op het schitterende Rosaville, een landgoed met een verhaal in elk hoekje. Wanneer haar dementerende oma haar vertelt over een onbeantwoorde liefde, duikt Laura in de geschiedenis van het koetshuis op het landgoed. Waarom is die plek zo belangrijk voor haar grootmoeder? Terwijl Laura steeds meer te weten komt over wat er in het koetshuis is gebeurd, wordt ze zelf ook verliefd op Tom. Maar ook bij Laura lijkt het mis te gaan, want Tom heeft geheimen – en niet alleen voor haar… Wat Laura nog niet weet is dat in het koetshuis alles samenkomt, niet alleen in het verleden, maar ook in het nu!

Wat vond ik ervan?

We lezen dit verhaal vanuit Laura, zij is net afgestuurd historica en woont samen met haar moeder en stiefvader in Rosaville. Wanneer haar dementerende oma een naam noemt die voor Laura niet bekend voorkomt gaat ze op onderzoek uit in het koetshuis van het landgoed. Laura komt beetje voor beetje middels gevonden stukken achter de geschiedenis.
Haar stiefvader heeft een baantje voor Laura geregeld, vanuit hier kan ze op zoek gaan naar een goede baan, maar dit is een goed opstapje. Ze gaat voor Tom Boyard, wat voor Laura echt een onbekende is, de overgebleven papieren van diens vader uitzoeken. Tom is een voormalig lid van een bekende boyband en is nu aandeelhouder in een televisiestation. Vanaf dag een laat Laura haar ongezouten mening horen, maar daar prikt deze Tom doorheen. Echter komen we later in het verhaal wanneer Laura al tot over haar oren verliefd is achter de geheimen die Tom bij zich draagt, wat betekend dit voor haar toekomst?

Ik heb genoten van dit eerste deel in de Landgoed Rosaville-serie. Ik kan me al verheugen op het volgende deel. Laura met haar ongezouten meningen kon ik enorm waarderen, zij is in tegenstelling tot mij iemand die niet nadenkt voordat ze wat zegt, en soms doet dit mensen pijn. Echter zijn er ook mensen die hier doorheen kunnen prikken. We krijgen een goede beschrijving van de personages waarmee Laura in aanraking komt. Haar moeder, stiefvader en zusje Hannah zijn belangrijk voor haar, maar ook haar beste vriendin Emina mag niet ontbreken in dit verhaal.

Een boek met humor, liefde, vriendschap en geheimen. Maar ook met een stukje geschiedenis waar Laura als historica zich graag in vastbijt. Het is mooi om mee te mogen lezen in de gevonden stukken en zo een beeld te krijgen van oma. Een verhaal dat ik met gemak gelezen heb door de fijne schrijfstijl van deze schrijfster. Zeker een aanrader voor menig feelgood lezer.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *