Best of Young Adult,  Overamstel Uitgevers

Mijn jaar na jou – Nina de Pass

Ik kreeg van Best of Young Adult een persbericht over het boek ‘mijn leven na jou’ van Nina de Pass. Alleen de mooie gekleurde cover sprak me al aan. De flaptekst was tevens veel belovend en ik wil de uitgever dan ook bedanken voor het verzenden van het recensie- exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: mijn jaar na jou
Auteur: Nina de Pass
Uitgever: Best of YoungAdult/ Overamstel uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 319
ISBN: 9789000370429

Auteur:

Nina begon met het schrijven van ‘The Year After You’ , haar eerste roman, tijdens een cursus creatief schrijven aan de Faber Academy. Nina heeft een MA in Frans en Spaans van de Universiteit van Edinburgh en woont en werkt nu fulltime in Londen.

Korte Samenvatting:

Als je zou kunnen sterven van schuldgevoel, dan zou ik dood zijn. Zoals ook eigenlijk de bedoeling was.

Oudejaarsavond, San Francisco. Het feest van het jaar eindigt in een tragisch ongeluk. Cara overleeft het. Haar beste vriendin Georgina niet.
Negen maanden later besluit Cara’s moeder dat een kostschool in de Zwitserse Alpen de nieuwe start is die haar rouwende dochter nodig heeft. Maar Cara weet dat het niks uitmaakt; Georgina is weg en niets zal haar terugbrengen.
Op haar nieuwe school weet niemand iets over Cara’s verleden en ze is van plan dat zo te houden. Maar hoe ze ook haar best doet om afstand te bewaren, haar nieuwe vrienden breken de muur die ze zo zorgvuldig had opgebouwd langzaam af. Vooral de ongewone, oprechte Hector, die beter dan wie dan ook begrijpt hoe ze zich voelt. Hoe dichter Cara naar Hector toe groeit, hoe meer Georgina wegglijdt. Het leven omarmen betekent dat ze het verleden moet loslaten, maar Cara weet niet zeker of ze wel een tweede kans verdient.

Wat vond ik ervan?:

Cara’s moeder heeft besloten dat Cara naar een kostschool moet om daar een nieuwe start te maken en niet in de rouw te blijven hangen. Maar voor Cara is dit een enorme straf, ze krijgt waar ze ook is op deze wereld Georgina niet terug in haar leven.
Cara houdt op haar nieuwe school haar verleden geheim, maar hoe hard ze hier ook haar best voor doet er komen een paar mensen in haar leven die door dit masker heen prikken en steeds meer kleine stukjes van de echte Cara te zien krijgen.

Het verhaal laat zich ondanks het wat zwaardere thema makkelijk lezen. Ik vond het boek zelf wel wat langzaam op gang komen. Na de eerste paar hoofdstukken had het me pas echt te pakken en heb ik het verslonden.

Wat ik jammer vind is dat het personage Georgina niet echt tot haar recht komt. Het verhaal gaat over het jaar dat Cara leeft nadat zij gestorven is. Hieruit blijkt toch wel dat Georgina belangrijk was voor Cara. De uitwerking hiervan vind ik niet diep gaan waardoor het voor mij toch wel de echte connectie tussen die twee ontbreekt.

Cara op zich vind ik een prettig personage om over te lezen. Ondanks dat ze in de rouw zit gaat ze nieuwe vriendschappen aan en krijgen deze vrienden haar zover om haar schuldgevoel een plek te geven en door te gaan met leven.

Dit debuut heeft me kunnen bekoren ondanks de iets mindere uitwerking. Ik ben benieuwd wat er in de toekomst nog van Nina de Pass gaat verschijnen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *