Best of Young Adult,  Best of Young Adults

Royal Horses 3 – De kroon en de nacht – Jana Hoch

Na het lezen van de eerste twee delen van de Royal Horses was ik benieuwd hoe het verder zou gaan met Grace en Edward. Ik wil Best of YA bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De kroon en de nacht
Auteur: Jana Hoch
Uitgever: Best of YA
Aantal pagina´s: 365
ISBN: 9789000379309

Korte samenvatting:

Toen Grace ontdekte dat Edward eigenlijk prins Tristan was, stond ze voor een keuze. En ze heeft een besluit genomen. Voor hem. Maar nu staat hun liefde voor de allerbelangrijkste beproeving… Ze wilde nooit een prinses zijn. En toch zijn alle camera’s op haar gericht en wordt elke stap die ze naast Edward zet nauwlettend in de gaten gehouden. Ze realiseert zich al snel dat het glamoureuze leven van het koningshuis alles verandert: haar relatie met Edward, maar ook haarzelf. Te midden van alle schandalen en intriges kan Grace alleen bij de paarden haar toevlucht vinden. En terwijl Edward zijn rol als prins steeds serieuzer moet nemen, twijfelt Grace. Is ze echt bereid om haar eigen dromen op te geven voor de liefde?

Wat vond ik ervan?:

We wanen ons weer in de wereld van Edward oftewel prins Tristan. Grace wordt in dit deel klaar gestoomd om naar de prins naar de buitenwereld te kunnen treden. Grace krijgt geleerd hoe ze moet lopen, praten en kleden. En daarbij maakt ze ook nog d´r schoolwerk. Grace heeft haar dagen volgepland staan en probeert daarbij ook nog tijd vrij te maken om naar de paarden te kunnen gaan. Want de paarden die bij het paleis horen zijn toch wel de lichtpuntjes voor Grace.

Grace loopt in dit laatste deel tegen heel veel aan. Ze merkt dat ze steeds meer op haar tenen gaat lopen om het zo iedereen maar naar de zin te maken. En hierdoor raakt ze min of meer een gedeelte van zichzelf kwijt.
Wanneer de opa van Edward een hartinfarct krijgt draaien alle plannen 180 graden. Grace weet niet meer waar ze staat en dit maakt haar heel onzeker.
Edward raakt ook steeds meer in de knoop met zichzelf doordat iedereen aan hem trekt. Zoals we van voorgaande delen weten is Edward niet zo´n praten en kropt hij alles op. Dat is in dit geval niet anders. En dit zorgt voor spanning tussen Edward en Grace.

In dit laatste deel van de trilogie zijn Edward en Grace aangewezen op hun eigen gevoel. Want wat ze ook doen het heeft gevolgen voor de toekomst. Je merkt dat Edward terughoudender is, wij als lezer krijgen dan ook minder van zijn beslommeringen mee dan dat we van Grace voorgeschoteld krijgen.

Dit is een mooi afsluitend deel van een serie waarin het om liefde draait. Liefde voor de mens, maar ook zeker voor paarden. Ik heb uit deze serie geleerd dat paarden enorme gevoelsdieren zijn en het gemoed van zijn ruiter dan ook voor snel oppikt en hierna kan handelen. Een serie die ik iedereen kan aanraden. Ik ben zelf geen paarden fan maar deze serie staat hoog op mijn lijst van favorieten.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *