Best of Young Adult

De belofte – Saskia Mouissie

Ik mocht voor Best of YA deze YA XS lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van het boek:

Titel: De belofte
Auteur: Saskia Mouissie
Uitgever: Best of YA
Aantal pagina´s: 104
ISBN: 9789000383160

Korte samenvatting:

De vijftienjarige Douwe was altijd tevreden met de stoere verhalen die zijn  moeder over zijn overleden vader vertelde. Als zij hertrouwt, komt Douwe terecht in een gezin met twee pubermeiden en een stiefvader bij wie hij niet veel goed kan doen. Steeds vaker vraagt Douwe zich af hoe zijn eigen vader zou zijn geweest. Oom Sjoerd, zijn vaders broer, zou hem het meest kunnen vertellen. ‘Een aso en ruziemaker,’ volgens zijn moeder. Zij wil absoluut geen contact met hem. Als Douwe stiekem bij zijn oom op bezoek gaat, hoort hij een verhaal dat zijn leven op zijn kop zet. Maar spreekt zijn oom wel de waarheid?

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit de vijftienjarige Douwe. Hij mist zijn vader enorm maar de stoere verhalen die zijn moeder over hem vertelt maakt dat Douwe trots is op hem. Wanneer de moeder van Douwe hertrouwt, verhuizen ze en krijgt hij niet alleen een stiefvader erbij maar ook twee stiefzussen. Echter heeft Douwe het gevoel bij zijn stiefvader niets goeds te kunnen doen. Hoe meer hij dit ondervindt hoe meer hij zijn eigen vader als een idool ziet. Er is echter een oom die Douwe alles over zijn vader zou kunnen vertellen. Maar deze oom Sjoerd is volgens zijn moeder een aso en een ruziemaker en zij wil dan ook niks met hem te maken hebben. Douwe gaat toch stiekem op zoek naar zijn oom, maar wat deze hem dan verteld zet zijn wereld op zijn kop.

Een mooi young adult verhaal waarin je proeft van de onrust die Douwe ervaart naar zijn verhuizing naar zijn ´nieuwe gezin´. Maar ook hoe hij zijn plekje op school weer moet vinden. Het gemis van zijn vader wordt er niet minder op. Dus besluit Douwe op bezoek te gaan bij oom Sjoerd. Wat deze hem vertelt maakt hem woest. Echter nadat Douwe dan toch met zijn moeder spreekt over dit stiekeme bezoek vallen de puzzelstukjes op hun plek.

Douwe is in dit boek echt op zoek naar zijn ik persoon. Hij leeft zijn leven maar ondervindt geen vreugde door het verlies dat hij ervaart. Echter zorgen bepaalde mensen toch voor een toevoeging waardoor hij steeds meer zichzelf terug vind.

Mouissie heeft een vlotte pen waardoor je lekker door het verhaal heen gaat. Voor mij een eerste kennismaking met deze auteur, maar het smaakt zeker naar meer.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *