Billy Bones,  Uitgeverij Billy Bones

De kerstmisaurus en de lijst met stoute kinderen – Tom Fletcher

Samen met Britt mocht ik voor Uitgeverij Billy Bones dit avontuur rondom de Kerstmisaurus lezen. Wij willen de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De Kerstmisaurus en de lijst met stoute kinderen
Auteur: Tom Fletcher
Uitgever: Billy Bones
Aantal pagina’s: 414
ISBN: 9789030508199

Korte samenvatting:

De Kerstmisaurus en de Kerstman komen erachter dat de lijst met stoute kinderen (wie kent de lijst niet?!) steeds maar langer en langer wordt… Nog even en er is geen kind meer die op cadeautjes van de Kerstman wacht! Tijd voor de Kerstmisaurus om in te grijpen. Hij vliegt stad en land af om oude bekenden weer een heerlijk kerstgevoel te geven… Zal de Kerstmisaurus in zijn missie slagen?

Wat vonden wij ervan?:

Wij hebben al eens eerder een deel over de Kerstmisaurus mogen lezen. Dit is ons toen goed bevallen. Heerlijk om weer een nieuw avontuur te mogen beleven.

In dit derde deel rondom de Kerstmisaurus komen hij en de Kerstman erachter dat er steeds meer kinderen op lijst met stoute kinderen komen te staan. Nog eventjes en dan heeft de Kerstman geen werk meer want dan hoeft hij geen cadeautjes meer rond te brengen.

Heerlijk om weer in de kinderlijke fantasie van Tom Fletcher te mogen kruipen. Samen met de Kerstmisaurus gaan we oude bekenden langs om ze een kerstgevoel te geven. Wat ik erg prettig vind en dan vanuit het oog van Britt is dat de hoofdstukken van redelijke lengte zijn. En als je een hoofdstuk gelezen hebt heb je als het ware een van de stoute kinderen gehad. Zo kon ik ook samen met haar alle stoute kinderen af totdat we aan het einde van het boek komen. Wat ik nu ten opzichte van het eerste boek wat we over de Kerstmisaurus hebben gelezen fijn vond is dat Britt het zelfstandig kan lezen. Dat maakt voor haar dat ze het nog bewuster meemaakt. We hebben na ieder hoofdstuk erover gepraat en dat maakt het samen lezen van een boek voor mij nog specialer.

De schrijfstijl van Fletcher kan ik alleen maar als fijn beschrijven. Zodra je begint met lezen zit je direct in het verhaal en door de mooie illustraties van Shane Devries krijg je er ook een beeld bij. Ik kan dit boek aan iedereen aanraden. Ik hoop stiekem op een verfilming!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *