Godijn Publishing

Val uit de tijd – Janine Brandsen

Ik werd benadert door Janine Brandsen, zij vroeg of ik haar boek wilde lezen. Ik wil Janine bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Val uit de tijd
Auteur: Janine Brandsen
Uitgever: Godijn Publishing
Aantal pagina’s paperback: 291
ISBN: 9789493233546

Korte samenvatting:

Arensborg, Hertogdom Brabant – 1345 Wanneer Helena’s vader overlijdt, blijft zij als enige erfgename ongehuwd achter. Haar vaders lakenhandel zelfstandig voortzetten lijkt geen optie. Het koopmansgilde eist een man aan het hoofd van de firma. Een huwelijk is de makkelijkste uitweg, maar Helena zweert alleen te trouwen uit liefde. Bij pogingen haar ambities toch te verwezenlijken, zonder daarbij in een verstandshuwelijk terecht te komen, maakt zij machtige vijanden die voor niets terugdeinzen om te krijgen wat zij willen. Helena’s dromen en verlangens lijken simpelweg niet bij haar tijd te passen.

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit Helena, een vrouw die samen met haar vader een lakenhandel heeft. Wanneer haar vader sterft wil zij deze handel zelfstandig voortzetten, maar dit is voor die tijd geen optie. Vrouwen zijn geen handelaren. Een huwelijk is de makkelijkste weg, maar laat Helena nou een vrouw zijn die haar tijd ver voor is. Helena moet er hard voor vechten om te krijgen wat zij vind dat ze verdient.

Wauw, wat een schok om te lezen hoe er vroeger over vrouwen werd gesproken. Wijven mogen geen handel drijven. Alleen dat eerste woord in voorgaande zin maakt al dat mijn nekharen recht op gaan staan. Maar we weten allemaal dat het zo ging in die tijd. Zoals beschreven is Helena haar tijd voor, zij wil de handel alleen drijven zoals ze dat ook heeft gedaan in de tijd dat haar vader op zijn ziekbed lag. Zij wil geen verstandshuwelijk, zij wil graag voelen wat zij zag in het huwelijk van haar ouders. Echt houden van de persoon waarmee je je leven gaat delen. Het wordt Helena niet makkelijk gemaakt, maar ze staat haar vrouwtje voor die tijd zeer zeker!

De schrijfstijl van Janine voelt goed, ze heeft het verhaal voor mij levensecht op papier gezet. Het verhaal laat zich vlot lezen. Voorin het boek staat een woordenlijst waar bepaalde woorden vanuit het verhaal aan je worden uitgelegd. Dit verhaal heeft me weten te verrassen. Dit is een boek buiten mijn comfort-zone. Maar ik was zo in de greep van de heldhaftige vrouwen dat ik blij ben dat ik dit tripje gemaakt heb.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *