Billy Bones

De tempeljagers 4 – de speer van Odin – Michael Reefs

Ik mocht voor Uitgeverij Billy Bones het vierde deel in de Tempeljagers-serie lezen van Michael Reefs. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De speer van Odin
Auteur: Michael Reefs
Uitgever: Billy Bones
Aantal pagina’s: 272
ISBN: 9789030508274

Korte samenvatting:

Wanneer de onberekenbare Mentiri-organisatie Lara’s huis binnendringt, weten de Tempeljagers dat er groot gevaar dreigt. Een Vikinghelm wordt gestolen, waarmee de Mentiri een eeuwenoude Vikingkrijger probeert over te halen de speer van Odin van het geheime eiland Farblönvik te halen. De Tempeljagers reizen af naar Siberië om de helm terug te halen uit het hoofdkwartier van de Mentiri. Maar dan worden ze ontdekt en blijkt de Mentiri hun gruwelijke plan al verwezenlijkt te hebben. Lukt het de Tempeljagers om te ontsnappen uit de basis en de legendarische speer van Odin veilig te houden?

Wat vonden wij ervan?

Wat een genot om me weer te omringen met de vrienden van de Tempeljagers. De vrienden worden meteen in het begin al geconfronteerd met de Mentiri-organisatie. De spanning zit er dan ook al snel in. De vikinghelm wordt gestolen, hiermee willen ze een eeuwenoude vikingkrijger proberen over te halen om de speer van Odin van een geheim eiland te halen. De tempeljagers reizen af om ervoor te zorgen dat dit niet lukt.. maar zijn ze niet al te laat?

Je merkt dat de vrienden al vaker voor hete vuren hebben gestaan. Ze kunnen van elkaar op aan. Ze hebben een fijne vriendschap. Wat me opvalt is dat Lara toch wel moederlijke rol heeft. Zij gaat wel voorop, wij doet het wel even. Maar het voelt tijdens het lezen alsof je een bent met deze vriendengroep. Dat maakt het lezen ook prettig. Het is net alsof je in het moment leeft van wat je leest, je ervaart het. Dat zorgt voor mij voor nog meer diepgang in dit verhaal.

De spanning zit vrij snel al in het verhaal en Reefs weet dit op zo’n manier vast te houden dat het boek leuk is voor jong en oud. De paar moeilijke woorden die gebruikt worden, worden uitgelegd waardoor het ook voor de doelgroep een fijn verhaal is om te lezen. Dit vierde deel is als standalone te lezen, maar ik kan je uit ervaring zeggen dat het leuker is om al wat informatie te hebben uit voorgaande delen. Lees je dit verhaal toch apart dan is het beetje achtergrond informatie dat je krijgt wanneer een herinnering gedeeld wordt genoeg om het allemaal te blijven volgen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *