Billy Bones,  Uitgeverij Billy Bones

De sterrensteen 2 – Het feest van de wolfmaan – Kelly van Kempen

Gegevens van dit boek:

Titel: Het feest van de wolfmaan
Auteur: Kelly van Kempen
Uitgever: Billy Bones
Aantal pagina’s: 256
ISBN: 9789463850674

Auteur:

Kelly van Kempen is freelance tekstschrijver en social media copywriter, in het verleden heeft ze onder andere voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken gewerkt. Het boek der veranderingen is haar kinderboekendebuut.

Korte samenvatting:

In dit tweede, superspannende deel van De Sterrensteen vindt een bijzondere maansverduistering plaats. Petronella laat deze kans niet voorbijgaan om een feest te geven. Volgens haar is deze volle maan namelijk de perfecte gelegenheid om edelstenen op te laden. Elfie zit helemaal niet te wachten op al die vreemde mensen bij haar thuis. En al helemaal niet als haar klasgenootjes ervan horen. De grootste pestkop wil erbij zijn om de gekke, zweverige Petronella en haar genodigden te filmen. Hoe houdt Elfie dat tegen? Dan wordt er ook nog ingebroken in het dorp en verdenken Elfie en Mats één van de maanfeest-gasten…

Wat vonden wij ervan?

In dit nieuwe deel mogen we weer mee kijken in het leven van Elfie. Petronella, de moeder van Elfie geeft een bijzonder feest ter ere van de volle maan. Elfie vindt dat maar niks. Want nu komen alle rare maanfeestmensen vier dagen lang bij hun over de vloer.

De cover van het feest van de wolfmaan is weer beeldig. Hij fascineert me. En deze past ook heel mooi bij het eerste deel van deze serie. Chapeau voor de illustrator Flavia Sorrentino.

Heerlijk om weer in het leventje van Elfie te mogen duiken. We lezen dit verhaal dan ook weer net zoals het eerste deel vanuit haar perspectief. Elfie leeft samen met haar ouders. Haar ouders zijn ietwat vreemd vinden sommige bij hun in de buurt. Maar buurjongen Mats heeft daar helemaal geen problemen mee en komt graag bij Elfie over de vloer. De ouders van Elfie geloven in de natuur en zijn helende krachten. En ook halen zij energie uit de maan. Wanneer je niks met dit thema hebt zul je inderdaad denken dat het allemaal een beetje vreemd is. Britt en ik dragen zelf ook edelstenen bij ons en geloven dan ook in de kracht daarvan. Misschien komt het daar wel door dat we deze serie zo geweldig vinden ;). Elfie zelf geloofd niet zo in al dat spirituele en ze vindt haar ouders maar wat zweverig.

In dit deel is er een heus feest. Want er is een volle maan. Petronella vindt dat dit gevierd moet worden. Wanneer de klasgenootjes van Elfie erachter komen dat de ‘zweverige’ Petronella weer iets gaat doen zijn ze er als de kippen bij. De grootste pestkop van de klas wil zelfs aanwezig zijn bij dit heuse feest zodat hij via zijn You-tube kanaal aan de wereld kan tonen wat voor een gekke moeder Elfie heeft.

Ook al is dit een tweede deel in een reeks, toch kan deze makkelijk als losstaand boek gelezen worden. Al is het wel leuker naar mijn mening om het eerste deel gelezen te hebben want hierin krijg je meer inzichten over de familie en hun praktijk De Sterrensteen.

In ieder hoofdstuk beginnen we met een opsomming van gebeurtenissen. Een soort van kleine samenvatting. Verdachte gebeurtenissen en personen worden aan ons bekend waardoor je nog meer oplet tijdens het lezen.

In dit verhaal maken we weer genoeg mee met Elfie en Mats. Er wordt ingebroken in het dorp en natuurlijk zijn de twee vrienden er als de kippen bij om mee te helpen naar het zoeken van de schuldige. In het dorp wordt gezegd dat het een van de wolfmaangasten is. Maar dit betwijfelen de vrienden vandaar hun interesse in dit onderzoek. Ik merkte aan Britt dat ze het leuk vond om mee te zoeken naar de dader. We worden zo meegetrokken in het verhaal dat je al lezend toch mee gaat puzzelen naar hoe het nu precies in elkaar zit. De spanning zit er zo in dat we niet konden stoppen met lezen. En dat vind ik toch wel altijd een pluspunt. De spanning in dit verhaal wordt gegeven door het naderen van het maanfeest en naar de zoektocht van de inbreker.

De personages worden goed weergegeven. Kelly vertelt gedetailleerd hoe de personages zijn waardoor je er ook een goed beeld van kunt maken.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *