Billy Bones,  Uitgeverij Billy Bones

De vriezels – Kelly van Kempen

Britt en ik hebben de eerdere boeken van Kelly van Kempen met veel plezier gelezen. Toen wij zagen dat er een nieuw boek van haar hand kwam waren we al direct enthousiast. Wij willen Uitgeverij Billy Bones bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De vriezels
Auteur: Kelly van Kempen
Uitgever: Billy Bones
Aantal pagina´s: 167
ISBN: 9789030509738

Korte samenvatting:

Maak kennis met de Vriezels.
De griezeligste familie De Vries ooit!
De familie belandt na vele verhuizingen in het rustige dorpje Sudderbeek. Dit keer wil Appel Vriezel voorkomen dat ze wéér moet verhuizen. Maar dan zal ze haar grootste angst onder ogen moeten komen: naar school gaan. Brrr! Wat als PLOP! haar glibberige oogballen uit hun kassen schieten en door het klaslokaal stuiteren?
Wat Appel niet weet, is dat ze nog veel meer moed nodig zal hebben! Want niet alleen stuurt de burgemeester een spion op de familie af, er ligt ook een losgeslagen vampier op de loer…

Wat vonden wij ervan?:

Samen met haar familie komt Appel Vriezel na vele verhuizingen terecht in het dorpje Sudderbeek. Dit is maar een saai, rustig dorpje. Maar Appel is het verhuizen helemaal beu. Het enige wat helpt zodat ze niet weer hoeven te verhuizen is Appels grootste angst. Ze moet naar school!!! Appel is niet zoals jij en ik. Appel is anders. Haar oogballen kunnen namelijk uit haar oogkassen schieten. Maar Appel hoeft niet alleen daar bang voor te zijn. Er liggen nog andere dingen op de loer.

Dit heerlijke humoristische verhaal hebben wij met heel veel plezier gelezen. Van Kempen weet net als in haar voorgaande boeken van ‘De Sterrensteen´ leuk gebruikt te maken van humor. Ze weet de grappen door het verhaal heen te weven wat het iedere keer weer tot een feest maakt.

Appel doet heel erg haar best op school. Maar de gevaren die op de loer liggen maken het haar niet makkelijk. De schrijfster weet goed in te spelen op de denkwereld van haar doelgroep. Want het erbij horen komt in dit verhaal aan bod. Deze herkenning maakt het voor kinderen nog leuker om zich in een verhaal te verliezen.
Appel heeft oogballen die uit haar oogkassen kunnen schieten. Maar haar andere gezinsleden hebben ook zo hun eigenaardigheden.

Laat je in dit kinderboek onderdompelen in de wereld waarin de Vriezels voorkomen. De zwart wit illustraties voegen net dat extraatje toe aan het verhaal. Wij hebben genoten en zijn dan ook benieuwd naar wat deze auteur ons nog gaat geven in de toekomst.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *