Billy Bones

De Sterrensteen 3 – de wedstrijd van de wonderwerkers – Kelly van Kempen

Ons werd gevraagd of we de blogtour van De Sterrensteen 3 wilden afsluiten. Wij willen Uitgeverij Billy Bones bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: de wedstrijd van de wonderwerkers
Auteur: Kelly van Kempen
Uitgever: Billy Bones
Aantal pagina’s: 295
ISBN: 9789030508335

Korte samenvatting:

De burgemeester van Domperdal organiseert een groots televisiespektakel in het oude kasteel aan de rand van het dorp. Elfies moeder Petronella en andere ‘wonderwerkers’ moeten met hun paranormale gaven indruk maken op de kijkers.

Elfie vindt het natuurlijk verschrikkelijk dat haar moeder meedoet. Wat zal iedereen wel niet zeggen als Petronella op tv allerlei zweverige rituelen uitvoert? Maar terwijl Elfie druk bezig is om verslag te doen van het evenement, stuit ze met Mats op een groot mysterie in het kasteel. Een mysterie dat zo snel mogelijk moet worden opgelost voordat de verkeerde mensen er lucht van krijgen. Of zijn ze al te laat?

Wat vonden wij ervan?:

Het is meteen weer heerlijk binnen komen bij Ed, Petronella en Elfie. De warmte die ik bij dit gezin voelde in de voorgaande delen voel ik direct wanneer ik hun huis weer binnen kom. Dit keer begint de actie direct. De burgemeester van het dorp komt op bezoek. Hij wilt een televisiespektakel rondom het oude kasteel maken. Hij heeft hiervoor drie wonderwerkers nodig en moest meteen denken aan een Petronella. De burgemeester wil de bijzondere gave van deze werkers gebruiken om indruk te maken op de kijkers.

Elfie vindt dit natuurlijk verschrikkelijk. Want niet alleen komt de hocus pocus van haar moeder nu op televisie, maar zullen ze ook allemaal herkent worden. Elfie mag de burgemeester bijstaan als journalist. Zij mag van het hele evenement verslag uit brengen. Maar terwijl ze dit doet ontdekt ze een oud mysterie rondom het kasteel. Samen met haar vriendje Mats gaat ze op onderzoek uit.

Heerlijk, wat een verhaal weer. De wonderwerkers op de cover zien er in eerste instantie wat ‘eng’ uit vindt Britt. Maar het mag de pret niet drukken. Zodra we de personages leren kennen kunnen we er alleen maar om lachen. Wij vinden dit derde deel het spannendste deel tot nu toe. De schrijfstijl van Kelly zorgt ervoor dat je je vast bijt in het verhaal. Je wilt alles weten of het mysterie dat Elfie en Mats onderzoeken. Maar ook naar wat de burgemeester de wonderwerkers allemaal laat doen. Zoals de voorgaande delen lezen we ook in dit deel vanuit het perspectief van Elfie. Dit zorgt er volgens mij voor dat jonge lezers zich sneller kunnen identificeren met deze dappere jonge dame. De spiritualiteit die wij gewend zijn van Kelly heeft ze ook in dit deel weer uit haar hoge hoed getoverd, dit is echt een kers op de taart!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *