Uitgeverij Hamley Books

De verborgen vrouw – Belinda Aebi

Ik mocht mee lezen in de blogtour rondom De verborgen vrouw. Ik wil Uitgeverij Hamley Books bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De verborgen vrouw
Auteur: Belinda Aebi
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s paperback: 348
ISBN: 9789464208375

Korte samenvatting:

Tijdens het slopen van een oude jutefabriek worden twee skeletten gevonden onder de betonvloer van het garenmagazijn. Ze liggen hand in hand. Forensisch antropologisch onderzoek wijst uit dat ze ongeveer vijftig jaar oud zijn. Hoofdrechercheur Stef Michiels en specialisten van het forensisch lab slaan de handen in elkaar voor de identificatie. Ze komen tot de conclusie dat de twee mensen om het leven zijn gebracht. Beetje bij beetje krijgen de slachtoffers een gezicht en een verhaal, en duiken meerdere verdachten op. Het verhaal volgt de twee tijdslijnen.

Wat vond ik ervan?:

Er worden twee skeletten gevonden die daar al zo’n vijftig jaar blijken te liggen. Rechercheur Stef en zijn specialisten gaan aan de slag om de identiteit van deze twee geraamtes te ontdekken. Hiervoor moeten ze ver terug in de tijd, wat het niet altijd makkelijk maakt. Veel mensen die in die tijd in de jutefabriek hebben gewerkt zijn nu op een memorabele leeftijd waar soms wel eens gaten in het geheugen lijken te vallen. Maar Stef laat zich niet van de wijs brengen en gaat achter elke aanwijzing die hij voor ogen krijgt aan.

Wat mij opvalt tijdens het lezen is dat erg veel gedetailleerde informatie krijg over het forensische onderzoek. Dit doet voor mij de spanning in het verhaal niet ten goede. Ik merk dat ik het boek wat makkelijk aan de kant leg. Ik bijt me niet vast in het verhaal. Wat op zich jammer is want het is een goed verhaal.

We lezen niet alleen vanuit Stef maar ook vanuit M.L., wanneer we naar deze verhaallijn springen gaan we ook terug in de tijd. Ook krijgen we een kijkje in de getuigenis verklaringen van de mensen die vijftig jaar geleden in de jutefabriek aan het werk waren. Door alle informatie die ik als lezer krijg merk ik dat ik het voor mezelf niet helemaal op een lijn kan zetten en dus afdwaal onder het lezen.

Dit boek was niet helemaal een match voor mij, jammer genoeg.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *