Billy Bones

Vos & Konijn – Beth Ferry

Samen met Britt mocht ik de graphic novel Vos & Konijn lezen voor Uitgeverij Billy Bones. Wij willen de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Vos & Konijn
Auteur: Beth Ferry
Uitgever: Billy Bones
Aantal pagina´s: 91
ISBN: 9789030507888

Korte samenvatting:

De relaxte Vos en het angstige Konijn lijken twee compleet verschillende dieren. Maar eigenlijk vormen ze het perfecte duo! Of ze nu op zoek zijn naar een verborgen schat of groenten verbouwen in hun eigen achtertuin, Vos en Konijn vinden magie in de alledaagse dingen. In deze toegankelijke graphic novel ontdekt het tweetal een aantal nieuwe favoriete dingen, zoals zonsondergangen, paardenbloemen en suikerspinnen. En ze zullen nieuwe angsten onder ogen zien, zoals hoogtes, zwemmen en (giftige!) kikkers. Gelukkig is er niets dat Vos en Konijn niet samen kunnen doen!

Wat vonden wij ervan?:

Sinds lange tijd weer een boek op de recensie stapel die we samen kunnen lezen. Ik kan daar iedere keer zo van genieten dat ik samen met mijn mini-boekenwurm kan vertellen over het boek dat we aan het lezen zijn.
Dit is voor Britt de eerste keer dat ze een graphic novel leest. Ik was al bekend met dit concept. Ze geeft aan dat het net een strip is dat we lezen. De combinatie van de plaatjes met het beetje tekst.

Ik vind wel dat de tekst heel goed aansluit bij de tekeningen die ons gegeven worden. We lezen over Vos, een relaxte gast die niet snel ergens bang voor is. Konijn daarentegen is een bangerd eerste klas. Deze twee vrienden zijn elkaars uiterste maar passen wel perfect bij elkaar. Ze ontdekken samen dingen om te doen die ze beide leuk vinden, maar ook ontdekken ze nieuwe angsten. Maar vriendschap zorgt ervoor dat ze beide hun best doen en blijven doen. Britt vindt het knap van Konijn hoe hij toch probeert om over sommige angsten heen te komen.

Het boek is geschreven voor kinderen vanaf 7 jaar en dit kan ook beamen. Het verhaal is toegankelijk voor die leeftijd en zorgt zeker voor de nodige gespreksstof. Zo hebben wij het gehad over vriendschap en angsten. En hierdoor kwam ik toch weer wat meer van mijn kind te weten ;).

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *