Hamley Books

Coup de Foudre – Eline de Schepper

Ik mocht mee lezen in de blogtour rondom deze roman. Ik wil Uitgeverij Hamley Books bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Coup de Foudre
Auteur: Eline de Schepper
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s paperback: 354
IBSN: 9789464510041

Korte samenvatting:

Katie Haver’s leventje is eenvoudig, ze werkt in het theehuis in haar dorp, en is best tevreden over haar relatie met Max. Maar is dat georganiseerde leventje wel genoeg? Er is tenslotte een hele wereld om te ontdekken. Een wereld die haar roept. Met een roekeloos en ondoordacht plan, slaat ze haar vleugels uit en neemt een drastische beslissing. Ze verruilt haar slaperige dorp in voor de hippe, bruisende City of Lights.

In het vrolijke gezelschap van haar tweelingzus Stella, stopt ze al haar spaargeld in een sober kaarsenwinkeltje, in het sprookjesachtige Crémieux. Iets wat misschien al op voorhand gedoemd is om te mislukken? Want Parijs is helemaal niet waar ze op gehoopt had. De norse, maar nieuwsgierige buurtbewoners zien haar absoluut niet graag komen. Maar Katie zet alles op alles om zich te bewijzen. Is het enkel de betoverende lichtjesstad waarvoor Katie valt? Of toch eerder voor de charmes van de knappe dokter, na een onverwachte ontmoeting?

Wat vond ik ervan?:

Katie is een normale vrouw, werkt in een thee huis bij haar in het dorp en is tevreden met de relatie die ze heeft met Max. Ze heeft een georganiseerd leven, maar is dit wel genoeg? Ze maakt een drastische beslissing. Ze verruilt haar dorpje in voor het hippe City of Lights.

Samen met haar tweelingzus Stella reist ze hierheen. Katie heeft al haar spaargeld in een kaarsenwinkeltje gestoken. Parijs lijkt anders te zijn dan ze gehoopt had. Vooral haar nieuwsgierige buurtbewoners zien haar niet graag komen. Maar Katie zou Katie niet zijn als ze alles op alles zou zetten om zich te bewijzen.

Dit verhaal laat zich makkelijk lezen, de schrijfstijl van de Schepper ervaar ik als prettig. Ze weet een bepaalde humor door haar schrijven heen te weven waardoor je geregeld met een glimlach achter je boek zit. Vooral de nieuwsgierige buurtbewoners weet ze neer te zetten op een manier dat ze zowel irritant zijn voor Katie maar de manier waarop heeft dan ook wel weer iets grappigs. Er zijn niet alleen buurtbewoners die haar niet graag erbij hebben. Er zijn er ook die wel het goede in de mens zien en zich inzetten om een buurman te helpen. Zo ontstaat er ook in dit verhaal een heuse vriendschap.
In het privé leven van Katie is het ook geen rozengeur en maneschijn. Echter maakt ze hierin in dit verhaal wel bepaalde stappen. Maar ook haar ouders maken stappen die ervoor zorgen dat hun relatie veranderd.

Dit boek heb ik ervaren als een fijne roman die door de humor me door het verhaal liet zweven. De personages zijn erg prettig. De vriendschappen in het verhaal zorgen voor een mooie toevoeging.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *