Boekerij,  Uitgeverij Boekerij

De regel van drie – Sam Ripley

Ik mocht voor tijdschrift Libelle deze thriller lezen die hoog op mijn wishlist stond. Ik wil Uitgeverij Boekerij bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: de regel van drie
Auteur: Sam Ripley
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina´s: 384
ISBN: 9789049202811

Korte samenvatting:

Daar, zie je haar?
Dat was Amy.
Dat is het meisje dat is gestorven.

Eerst geloofde ik niet in De Regel van Drie. Niet meteen. Het was gewoon een verhaal waar iedereen het over had. Een gerucht dat mijn vriend had gehoord over een meisje genaamd Amy. Zij was geobsedeerd geraakt door het getal drie. Ze was een jonge student met een leven vol ongeluk: haar ouders hadden zelfmoord gepleegd nadat haar zus was omgekomen bij een ongeval. Amy was ervan overtuigd dat dit betekende dat zij óók gedoemd was te sterven. Want volgens De Regel van Drie volgen drie tragedies elkaar altijd op. Niemand gelooft zoiets natuurlijk. Maar het ergste van alles is dat ze echt is overleden.

Mijn vriend zei lachend: ‘Ila, slechte dingen gebeuren altijd in drieën,’ en hij heeft gelijk. Want deze keer komt De Regel van Drie achter mij aan, ook al doe ik er alles aan om het te voorkomen. En het ergste van alles? Als je dit leest, ben jij de volgende.

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit drie perspectieven. Amy later Ila en dan weer later Eve.
We staren met Amy, die ons een soort dagboek geeft waarin zij noteert wat er allemaal gebeurd in haar leven. Stap voor stap krijgen we alles van haar mee. Met wie ze afspreekt, wie wat zegt, waar ze naar toe gaat. Niets lijkt teveel om te benoemen. Dit maakt dat het voor mij heel langdradig wordt om te lezen. Omdat je bijna van minuut tot minuut gegeven krijgt wat er in en rondom het leventje van Amy gebeurd. Zeker is er een zekere spanning omdat de regel van drie voor een dreiging zorgt. En Amy sterk het gevoel heeft dat haar einde nadert. Maar helaas kon deze spanning mij niet bij de les houden omdat ik steeds afdwaalde.

We stappen dan over naar Ila, in dit deel lijkt het verhaal wat vaart te krijgen. Niet alles wordt tot in de details uitgelegd, maar je krijgt wel een goede rode draad mee van het leven van Ila. Hij komt in aanraking met het dagboek van Amy en is er ook heilig van overtuigd dat de regel van drie van toepassing is op zijn leven.

Als laatste gaan we mee in de bevindingen van Eve. Zij krijgt het dagboek in handen waar Amy in begonnen is en Ila zijn aantekeningen heeft bijgevoegd. Ook Eve is ervan overtuigd dat de regel van drie van kracht is en zal toeslaan. Dit laatste deel voelt voor mij een beetje alsof het afgeraffeld wordt. Dit is het stuk waar ik nog minder mee had dan het stuk van Amy. In het deel van Eve krijg je als lezer wel door hoe de levens van bovenstaande drie met elkaar verweven zijn.

Dit boek is voor mij geen echte thriller te noemen. Ja, er zit spanning in, dat zeker. Als lezer moet je geduldig zijn en mee puzzelen om uiteindelijk tot een conclusie te komen. Het boek bevat ook zeker thema´s waar een trigger warning bij van toepassing is.

Daar waar ik het gegeven de regel van drie heel interessant vind, ontbreekt voor mij echt de spanning in dit verhaal waardoor ik helemaal geboeid kan raken. Het verhaal kabbelt wat voort en er zit ook wel een rode draad in, maar voor mijn gevoel ontbreekt er iets waardoor hij niet aan mijn verwachtingen heeft voldaan.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *