AW Bruna,  AW Bruna Uitgevers

Sneeuwstorm – Suzanne Vermeer

Een Suzanne Vermeer bezorgd altijd leesplezier. Dus toen ik zag dat er een uitkwam was ik weer blij verrast. Ik wil Uitgeverij A.W. Bruna bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Sneeuwstorm
Auteur: Suzanne Vermeer
Uitgever: A.W. Bruna
Aantal pagina´s: 320
ISBN: 9789400515802 

Korte samenvatting:

Rianne reist voor een fotografieklus naar de Noordkaap: het noordelijkste puntje van Europa. In het vissersdorpje waar ze verblijft leert ze Aron kennen, die haar het échte noorden wil laten zien, weg van alle toeristen. In nationaal park Ånderdalen fotografeert Rianne de prachtigste fjorden, bossen en dieren en leren zij en Aron elkaar beter kennen.

Maar wanneer zij diep in de bossen het lichaam van een man vinden die vermoedelijk door een jachtongeluk om het leven is gekomen, neemt Aron afstand van Rianne. Weet Aron soms meer over het slachtoffer? Als Rianne er vervolgens alleen voor staat, zal ze niet rusten voor ze antwoorden heeft…

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit Rianne. Zij gaat voor een fotografieklus naar de Noordkaap. Al snel leert ze Aron kennen in het vissersdorpje waar ze verblijft. Hij wilt haar wel de mooie plekken van Noorwegen laten zien. Samen trekken ze erop uit.
Wanneer ze diep in de bossen een lichaam vinden neemt Aron afstand van Rianne. En dan is hij ook nog eens van het een op het andere moment verdwenen. Rianne geeft niet op!

Een thriller van Vermeer zoals we die gewend zijn. Ze neemt ons mee naar een land en daar gebeurd iets waardoor de hoofdpersoon op onderzoek uit gaat. Nu is het Rianne die de hoofdrol heeft. Nadat Aron verdwijnt en zij door de politie min of meer uitgelachen wordt gaat ze op onderzoek uit, met gevaar voor eigen leven.

De sprongen die we maken naar een ander perspectief in dit verhaal, vind ik overbodig. Het voegt voor mijn gevoel niets toe aan het verhaal. Het haalt er eerder de vaart uit, en dat vind ik jammer.
Wanneer ik dan weer vanuit Rianne in actie zit kan ik de draad gelukkig wel weer makkelijk oppakken.
Vermeer weet me in dit verhaal wel ‘lekker te maken’ met hoe Noorwegen uit ziet. Ze weet hele mooie beelden te schetsen van de omgeving en dat is zeker een pluspunt.
Al met al heb ik weer genoten van dit verhaal. 

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *