De Crime Compagnie

Moordende Hitte – Sophie Wester

Ik mocht voor Uitgeverij De Crime Compagnie deze thriller lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Moordende Hitte
Auteur: Sophie Wester
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina´s:
ISBN: 9789461096777

Korte samenvatting:

Wanneer Annejet besluit om samen met haar buurvrouwen een belevingstuin te creëren, haalt ze zich meer op de hals dan ze ooit had kunnen bedenken. De samenwerking met haar beste vriendin Karin verloopt vanaf de start van het project stroef en hun wederzijdse frustraties broeien onder de oppervlakte.

De komst van Katja, een aantrekkelijke nieuwe buurvrouw, zet alle verhoudingen op scherp. Als de temperatuur blijft stijgen en de hitte ondraaglijk wordt, komen de zorgvuldig bewaarde geheimen aan het licht en loopt alles gruwelijk uit de hand.

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit verschillende buurvrouwen. Zij hebben een groepje waarmee ze vaker dingen doen. Is het niet een leuk feest dan is het wel zoals nu dat ze een belevingstuin willen maken. Annejet de aanvoerster haalt zich hiermee meer op de nek dan dat ze had durven denken. Samen met haar beste vriendin Karin start ze het op. Maar onder de vrouwen broeit iets en er is behoorlijke frustratie onder ze.
De komst van Katja, een nieuw buurvrouw, zet de verhoudingen onder de vriendinnen op scherp. Wanneer de temperatuur blijft stijgen komen lang bewaarde geheimen boven water.

Een thriller die er door de fijne schrijfstijl voor zorgt dat je meteen in het verhaal zit. Je krijgt informatie over het verleden maar ook over het heden wat ervoor zorgt dat je sommige frustraties en lang bewaarde geheimen als lezer doorhebt. Karin voelt meteen een fijne vibe wanneer Katja bij hun op het hofje komt wonen. Annejet voelt zich bedreigd nu ze merkt dat Karin zich ook wel heel makkelijk met andere vriendinnen in laat gaan.
Wanneer de mannen van Annejet en Karin ook van sommige geheimen afweten wordt het hele verhaal spannend. Er wordt gekronkeld en gedraaid totdat het een en ander boven komt drijven.

Wester weet de spanning goed op te bouwen. Ik had op een gegeven moment wel het gevoel dat het op een bepaalde manier ging aflopen en daar zat ik niet ver naast. Een fijne thriller!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *