Droomvallei Uitgeverij

Geen weg meer terug – Roos Hanemaaijer

Ik werd door Roos Hanemaaijer aangesproken of ik interesse had in het lezen van haar boek. Na het lezen van de flaptekst was mijn interesse gewekt. Ik wil Roos en Droomvallei Uitgeverij bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van het boek:

Titel: Geen weg meer terug
Auteur: Roos Hanemaaijer
Uitgever: Droomvallei
Aantal pagina’s paperback: 156
ISBN: 9789492844675

Auteur:

Roos is moeder van twee dochters, getrouwd en woon in het kleine dorp Moerkapelle. Ze hoopt met het verhaal van Anne dat andere moeders erkenning en herkenning voelen in hun strijd tegen onrealistische eisen van hun omgeving, maar vooral van hun zelf.

Korte Samenvatting:

Anne is een prachtige vrouw, verloofd en zwanger. Het leven lacht haar toe. Maar als ze niet meer voldoet aan de eisen van haar omgeving, valt ze door de mand. Ze wordt gedwongen om een andere weg te kiezen, maar is dat de juiste?
In dit boek volgen we Anna in haar drang naar perfectie. Hoe ze steeds verder in de problemen komt en gedwongen wordt om het anders aan te pakken. Een verhaal waar falen noodzakelijk is en kwetsbaar zijn loont.

Het verhaal is deels gebaseerd op de ervaringen van auteur Roos Hanemaaijer. Daarnaast is het geheel aangevuld met verhalen van lotgenoten.

Wat vond ik ervan?:

We worden in dit verhaal meegenomen door Anne. We zien alles vanuit haar perspectief. In het begin lijkt alles goed te gaan. Maar onderliggend krijg je de druk die Anne voelt wel mee als lezer.
Anne wil het allemaal zo goed mogelijk doen, minder is namelijk niet goed. De strijd die ze met zichzelf voelt is deels wel herkenbaar.

Wanneer het geluk haar en haar man toelacht en ze in verwachting zijn van hun eerste kindje lijkt het wel alsof de strijd nog heviger is. Anne wilt het liefst alles perfect doen en legt hiermee de lat ontzettend hoog.

Deze roman laat zich fijn lezen ondanks het zwaardere thema van depressie en burn-out die we krijgen voorgeschoteld. Roos weet ons op een luchtige manier mee te nemen in de strijd die Anne voert zonder het al te zwaar laten voelen. Dit vind ik ontzettend knap gedaan. Een boek dat zeker voor erkenning en herkenning zal zorgen zoals achter op de flap geschreven staat.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *