Dutch Venture Publishing

Thuis in het kunstcafe – Sue Mc Donagh

Ik mocht voor Dutch Venture Publishing mee lezen in de blogtour rondom de feelgood ’thuis in het kunstcafe’. Ik wil de uitgever bedanken voor de epub.

Gegevens van dit boek:

Titel: Thuis in het Kunstcafe
Auteur: Sue McDonagh
Uitgever: Dutch Venture Publishing
Aantal pagina’s paperback: 330
ISBN: 9789492585783

Korte samenvatting:

Gebroken harten en heerlijk gebak in het Kunstcafé …

Wat een perfecte, romantische vakantie had moeten worden, eindigt in een drama voor Flora. Uit wraak steelt ze de motor van haar vriendje en vlucht naar de kust van Wales voor een welverdiende vakantie voor één.

Maar zo alleen is ze niet. Al snel vindt ze aansluiting bij de gezellige mensen die werken in het plaatselijke Kunstcafé, waar de beroemde warme chocolademelk en het heerlijke gebak haar een steuntje in de rug zijn. En als er dan ook nog een badmeester uit Australië in haar leven opduikt en haar hulp biedt als ze die het meest nodig heeft, begint ze te beseffen dat ze niet langer het gevoel heeft dat ze enkel in Wales op vakantie is.

Kan ze de plek waar ze naartoe is gevlucht ooit een thuis noemen?

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit hoofdpersonage Flora. Ze had het zich allemaal zo anders voorgesteld, haar dertigste verjaardag in de cottage van haar moeder. Maar niets is minder waar, Flora heeft geen baan meer en haar vriend betrapt met een ander. Toch besluit ze naar de cottage te gaan. Haar eerst contact met Jake is niet de allerbeste. Hij moet haar uit het water vissen. Ze is dom geweest, maar door haar koppigheid wil ze dit niet graag te kennen geven.

Het is de bedoeling dat Flora een week blijft. Dus de chemie die zij voelt zodra Jake bij haar in de buurt is probeert ze zo min mogelijk te voeden. Het kan niet. En als het wel wat wordt is het niet meer als een vakantieliefde.
Alleen door verschillende omstandigheden groeien de twee steeds dichter naar elkaar toe. En krijgen we ook een kijkje in het feit dat Jake haar ook wel ziet zitten. Maar dat weeïge gevoel dat hij heeft bij het zien van het naderende vertrek van Flora zorgt ervoor dat hij zijn afstand houdt.

Maar ja we weten allemaal, liefde houd je niet tegen. De twee krijgen nog genoeg obstakels om te overbruggen. Hun vriendschap groeit. En Flora voelt zich voor het eerst thuis bij de mensen de ze leert kennen bij het Kunstcafé.

Ik heb de voorgaande boeken in deze serie niet gelezen. Maar dat heeft de pret niet mogen drukken. Wat ik wel ondervonden heb is dat ik het zo’n heerlijk boek vond dat de voorgaande delen op mijn tbr komen!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *