Geen categorie,  Overamstel Uitgevers

Christmas Shopaholic – Sophie Kinsella

Ik zag dat er een nieuwe Shopaholic uitgegeven zou worden. Ik heb OverAmstel uitgevers een mail gestuurd en tot mijn vreugde mocht ik het boek lezen. Dankjewel!

Gegevens van dit boek:

Titel: Christmas Shopaholic
Auteur: Sophie Kinsella
Uitgever: OverAmstel The House of Books
Aantal pagina’s paperback: 366
ISBN: 9789044356410

Auteur:

Sophie Kinsella is het schrijverspseudoniem van Madeleine Wickham. Onder haar eigen naam schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, en daarop volgend nog zes romans. Grote bekendheid kreeg de Britse schrijfster echter met haar Shopaholic-reeks en de romans Hou je mond!, Aanpakken!, Ken je me nog?, Wat spook jij uit? en Mag ik je nummer even? Kinsella’s werk is in meer dan dertig talen verschenen.

Korte Samenvatting:

Becky Bloomwood is dol op kerst. Het gaat altijd hetzelfde: haar ouders verzorgen het diner en de buren komen langs in vreselijke kersttruien. Maar dit jaar lijkt alles anders, Becky’s ouders verhuizen en vragen Becky het diner te organiseren. Wat kan er nou misgaan? Haar zus Jess eist vegan kalkoen, haar man Luke vraagt alweer aftershave en Minnie wil een heel specifieke picknickmand – en dan verschijnt er ook nog onverwacht een ex-vriendje met zijn opdringerige nieuwe vriendin, en hun motieven zijn verre van duidelijk… Wordt het een chaos of lukt het Becky er een fijne kerst van te maken?

Cover:

De cover van dit boek past heel goed bij de titel. Er staat een kerstboom aan cadeautjes op de voorkant met een vrouw ernaast. In mijn beleving is Becky dan die vrouw. Er staat op de voorkant; Geen paniek. Het is maar Kerstmis. Ik vind dit een hele leuke quote.

Het verhaal:

Becky is nog steeds dezelfde koop-verslaafde zoals ze in voorgaande boeken was. Alleen nu koopt ze niet alleen voor zichzelf maar ook voor haar dochter Minnie en man Luke.
Minnie gaat naar school en hiervoor moet Becky het een en ander maken. Ook dit gaat niet zonder slag of stoot. Samen met vriendin Suze probeert ze eruit te halen wat lukt. Wat soms voor lachwekkende situaties zorgt.
Becky’s zus Jess en haar man Tom komen voor de kerstperiode terug naar huis. De ouders van Becky gaan tijdelijk ergens anders wonen zodat Jess en Tom in haar ouderlijk huis kunnen wonen. Door deze situatie word aan Becky gevraagd of zij het kerstmaal/de kerstavond wil verzorgen.

Wat vond ik ervan?:

Ik heb de voorgaande boeken die over Becky gaan ook mogen lezen. En ik moet je zeggen, dit is er weer een zoals alleen Kinsella over Becky kan schrijven. Heerlijk chaotisch, van het ene uiterste naar het andere. Met het shopgedrag van Becky is niet veel veranderd sinds de voorgaande boeken.

De hoofdstukken hebben een prettig formaat. Ik vond in de voorgaande boeken het mail-verkeer van Becky al lachwekkend en zelfs in dit deel moet ik soms weer lachen over de manier van schrijven om iets te krijgen wat ze wilt. Heel leuk gevonden!

Doordat er verschillende dingen samen vallen, komt het bereiden van het kerstfeest op Becky aan. En dit komt neer op nog meer lijstjes, nog meer to do dingen en dus nog meer stress. Becky moet rekening houden met de wensen van haar gasten en als het niet lukt dan zal het een drama worden.

Ik wil Kinsella een compliment geven als het gaat om de originaliteit van de grappen en plotwendingen en de zelfspot die bij Becky naar boven komt.

De personages worden goed beschreven. Het zijn mensen zoals jij en ik. Zo komen er nieuwe personages voorbij maar zien we ook Becky’s zus Jess en vriendin Suze terug komen in dit Shopaholic deel.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *