Geen categorie

Winter in het Katten Café – Melissa Daley

Ik zag een persbericht voorbij komen over een vervolg deel op Molly & het Kattencafé. Ik heb AW Bruna een mail gestuurd en was verrast dat ik dit boek voor ze mocht lezen. Dankjewel!

Gegevens van dit boek:

Titel: Winter in het Katten café
Auteur: Melissa Daley
Uitgeverij: AW Bruna
Aantal pagina’s paperback: 256
ISBN 9789400511712

Auteur:

Melissa Daley woont in Hertfordshire met haar twee katten, twee kinderen en man. Een van haar katten is op facebook te vinden als Nancy Harpenden-Cat. Melissa liet zich inspireren door het stadje Stow-on-the-Wold in de Cotswolds als setting voor Molly en het kattencafé.

Korte Samenvatting:

Het stadje Stourton-on-the-Hill, in de groene heuvels van de Cotswolds, heeft zijn eerste kattencafé. Hier woont Molly samen met haar kittens in een waar kattenparadijs, terwijl eigenaresse Debbie de gasten haar huisgemaakte delicatessen serveert. Maar zelfs in deze idyllische omstandigheden loopt niet alles volgens plan.
Als Debbies zus met een gebroken hart aanklopt bij het café, staat Debbie erop dat ze bij hen blijft logeren, zolang ze maar wil. Maar Linda komt niet alleen. De katten zijn flink van de kaart door de komst van haar woest keffende hond, Beau. En dit is niet het enige wat tegenzit – Molly’s bestaan wordt onverwacht bedreigd door een Siamese rivaal. Als een van haar kittens ook nog verdwijnt, is het maar de vraag of de aanstaande feestdagen wel zo feestelijk zullen zijn…

Cover:

De cover sprak mij meteen aan. Twee katten staan op de cover met winterse taferelen. Ik vind katten leuke dieren. En een boek met een kat op de cover zal ik ten alle tijden oppakken in de winkel.

Het verhaal:

Debbie woont samen met haar dochter Sophie in het appartement boven haar kattencafé Molly’s. Daar wonen ze samen met hun zeven katten. Molly, Jasper en hun vijf kittens. Wanneer op een dag Debbie’s zus Linda het café binnenstapt verandert het leven van Debbie en haar katten behoorlijk.

Wat vond ik ervan?:

Ik werd helemaal in het verhaal van Molly gezogen. Het grootste gedeelte wordt vanuit haar perspectief vertelt en dat vond ik leuk.

Molly en Jasper hebben samen 5 kittens. Die ieder een eigen karakter hebben die ook allemaal mooi beschreven worden. Iedere kitten is identiek in zijn eigen karakter. Wanneer Debbies zus Linda bij haar intrekt komt er ook een hondje genaamd Beau mee. Dit zorgt voor de lezer voor hilarische taferelen.

Je leest ook de verhalen van Debbie en haar dochter Sophie. Debbie en Sophie wonen boven het kattencafé dat gerund wordt door de Debbie. Sophie is een echte puber, van stampvoetend de trap op tot aan liefdesverdriet.
Debbie is een sterke vrouw die voor haar dochter zorgt, een relatie heeft met John en haar eigen kattencafé leid.

Het personage Linda vind ik ook heel leuk. Zij doet wat in haar opkomt waarvan zij denkt wat goed is zonder aan de consequenties te denken en dit zorgt vaak voor leuke momenten.

Dit verhaal is luchtig, terwijl er ook wel de nodige thema’s voorbij komen zoals vriendschap, verdriet, vreugde, liefde, jaloezie. Ik vind al deze eigenschappen goed uitgewerkt. Een heerlijk tweede deel over Molly en haar kroost.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *