Geen categorie

De Kerstmisaurus en de Winterheks – Tom Fletcher

Ik zag een oproep voorbij komen van uitgeverij Billy Bones om het boek De Kerstmisaurus en de Winterheks te receneren. Ik heb mijn dochter de cover van het boek laten zien en zij was meteen enthousiast. Ik heb Billy Bones een mail gestuurd en wil ze dan ook bedanken voor de epub van dit boek.

Gegevens van dit boek:

Titel: De Kerstmisaurus en de Winterheks
Auteur: Tom Fletcher
Uitgeverij: Billy Bones
Aantal pagina’s: 400
ISBN:9789463850094

Korte Samenvatting:

‘Ze is het best bewaarde kerstgeheim van allemaal,’ fluisterde de Kerstman. ‘Zonder haar zou Kerstmis niet bestaan. Ze is ouder dan de tijd, maar nog steeds zo jong als de dag van morgen. Ze staat bekend als de Winterheks.’
Een jaar geleden ontmoette Willem tijdens een ongeloof lijk avontuur zijn wonderlijke vriend, de Kerstmisaurus. Nu keert hij terug naar de Noordpool, waar hij de mysterieuze Winterheks ontmoet. Wanneer Willem ontdekt dat het lot van kerst op het spel staat, moeten hij en de Kerstmisaurus met de Winterheks samenwerken om het kerstfeest te redden…
Magie, humor en vriendschap makenDe Kerstmisaurus en de Winterheks tot het meest betoverende kerstverhaal voor de hele familie.

Cover:

De cover is erg kleurrijk. Wat ik altijd wel een plus punt vind voor een kinderboek. Dat is meteen zo uitnodigend en kinderen worden er toe aangetrokken. Op de voorkant is de Kerstmisaurus te zien.

Het verhaal:

Een jaar geleden ontmoette Willem de Kerstmisaurus. Dit jaar gaat hij mee terug naar de Noordpool om de Winterheks te ontmoeten. Zij is zeer mysterieus. Kerstmis is in gevaar. Dus Willem wil daar heel graag tegenin gaan. Hij wil dat Kerstmis gewoon Kerstmis blijft.
Zowel Willem als de Kerstmisaurus moeten samen gaan werken met de Winterheks om ervoor te zorgen dat het gevaar wijkt.

Wat vond ik ervan?:

Allereerst sprak ons de cover heel erg aan. Mooi al die kleuren. Ik vind dit altijd een pluspunt voor een kinderboek.

Dit verhaal is heel herkenbaar. Dit verhaal zit vol humor. Familie en vriendschap spelen een grote rol.

De personages zijn goed neergezet. Ook zonder de illustratie kun je je een goed beeld maken van de personages. Dus dat is zeker wel een pluspunt. De illustraties zorgen ervoor dat het allemaal tot leven komt.

Het boek bevat grappige elementen waardoor het een luchtig verhaal is. Soms komt er een beetje spanning om de hoek kijken, maar het is dan wel de spanning wat een kind aankan. Door de fantasie die door het boek heen zweeft lees het makkelijk weg. Je leeft helemaal mee met de personages.

Er zijn veel prentenboeken te krijgen met het thema kerst. Ik vind dit boek echt een aanvulling voor de jeugd. Daar het niet te kinderachtig is voor die leeftijd. Kortom een heerlijk kinderboek die perfect past bij het einde van het jaar (kerst).

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *