Geen categorie,  LetterRijn

Dood door onschuld – 25 korte verhalen van Vlaamse en Nederlandse auteurs

Ik kreeg een persbericht van Uitgeverij LetterRijn of ik de verhalenbundel die zij uitgaven wilde lezen en er een recensie over wilde schijven. Uiteraard wil ik dat wel doen! Ik wil ze dan ook bedanken voor dit mooie verhalenbundelboek.

Gegevens van dit boek:

Titel: Dood door onschuld
Auteurs: Marieke Jongejan, Hedwig Oppenheim-Kuis, Jered Vroon, Tessa van der Kind, Karel Bedert, Ronald van Assen, Elisabeth Weers, Lianne Molenbroek, Franziska Weissenbacher, Yvonne Feenstra, Alain De Lannoy, Miriam Lucia, Karin Bisschops, Bruno Lowagie, Filip Van Den Steen, Marceline de Waard, Henk Grotendorst, Fleur Benz, Mike Jansen, Iane Myre, Sylvia de Witt en de LetterRijn-auteurs: Margareth Hillebrandt, Karin Hazendonk , Melissa Skaye en Tamara Onos
Aantal pagina’s paperback: 258
ISBN: 9789491875922

Korte Samenvatting:

Onder het motto Met de beste bedoelingen, schreven 150 mensen een verhaal waarin onbedoeld een dodelijk slachtoffer valt, als gevolg van een ongelukje of een simpele persoonsverwisseling. De beste 22 verhalen hebben een plek gekregen in Dood door onschuld en dat aantal werd aangevuld tot 25 doordat ook een aantal thrillerauteurs van LetterRijn een spannend verhaal rond dit thema schreven.
Het zijn stuk voor stuk verhalen die zich ervoor lenen om vlak voor het slapengaan – een per keer – te lezen. Of het een goede nachtrust oplevert, is maar helemaal de vraag.

Cover:

De cover laat kraaien zien bij een boom. Kraaien staan op de een of andere manier voor mij voor duisternis. Dus dat er voor dit boek voor kraaien is gekozen is voor mij wel vanzelfsprekend, daar duisternis ook wel geassocieerd word met de dood.

Het verhaal:

Deze bundel bevat verschillende verhalen. Ze hebben allemaal hoe dan ook met de dood te maken. Is het niet door zelfdoding dan wel doordat er iemand of meerdere vermoord worden.

Wat vond ik ervan?:

Enorm genoten van deze bundel. Doordat er verhalen in zitten van verschillende schrijvers heb ik kennis mogen maken met voor mij nog onbekende.

Sommige verhalen zijn zo spannend dat het jammer is dat het maar zo’n korte verhalen zijn. Mijn eigen fantasie gaat dan met me op de loop over hoe het nog verder zou kunnen gaan verlopen. Deze verhalen springen er dan voor mij ook ver bovenuit.

Er komen personages voorbij van jong tot oud. Van totaal verknipte mensen naar normaal ogende mensen die zelfs wat ‘dommig’ zijn om wit poeder aan te zien als zoetstof. De ene ontknoping is nog beter dan de ander. Echt een aanrader!

Er zit voor mij geen minder verhaal in. Ik vond ze allemaal goed. Voor mij was wel de favoriet ‘Dood door schuld’ van Margareth Hillebrandt. Ik heb haar ook een berichtje gestuurd om te vragen of er een thriller van haar hand gaat komen. Ik was al fan van haar roman ‘Dames op de Herengracht’. Ik ben dan ook benieuwd wat nog van haar hand gaat komen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *