Geen categorie

Kerstmis in het Duincafé – Debbie Johnson

Ik zag op social media berichten voorbij komen over dit boek. Het sprak me meteen aan. Dus heb dit boek voor mezelf gekocht.

Gegevens van dit boek:

Titel: Kerstmis in het Duincafé
Auteur: Debbie Johnson
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 222
ISBN: 9789022586730

Auteur:

Debbie Johnson is een bestsellerauteur die in Liverpool woont en werkt. Ze verdeelt haar tijd tussen schrijven, zorgen voor een kleine kudde kinderen en dieren, en het negeren van het huishouden.

Korte Samenvatting:

In het Duincafé, gelegen op een winderige heuvel, wordt het heerlijkste eten geserveerd, zoals versgebakken broden, overvloedige salades en verrukkelijke cupcakes. Voor zowel toeristen als dorpelingen is het rommelige café met uitzicht op het strand een fijne plek vol vrolijkheid, gezelschap en geborgenheid. In het Duincafé is iedereen altijd hartelijk welkom!
Becca Fletcher heeft altijd een hekel gehad aan kerst, maar dit jaar ontkomt ze er niet aan. Haar zus Laura heeft haar namelijk uitgenodigd om de feestdagen met haar gezin in het Duincafé door te brengen. Becca’s verwachtingen? Lauwwarme chocolademelk en een marathon van flauwe kerstfilms. Maar wat Becca niet weet, is dat het Duincafé een heel bijzondere plek is. Een plek waar gebroken harten kunnen helen, nieuwe liefdes ontstaan en waar kerstwonderen echt gebeuren, zelfs bij Becca.

Cover:

De cover van dit boek sprak me enorm aan. Ik ben een dierenliefhebster en de foto van de kleine zwarte labradorpup met de kerstmis muts op had voor mij al meteen de ik wil hem hebben factor 🙂

Het verhaal:

Laura en Becca zijn zusjes. Beide verschillend. Laura de lieve meid die alles tot in de puntjes geregeld heeft en Becca het losgeslagen zusje. Becca heeft van jongs af aan een gruwelijke hekel aan kerstmis. En dit laat ze tijdens de kerst ook altijd merken.
Wanneer de man van Laura, David sterft, verandert Becca helemaal. Ze is een steun voor haar zus Laura en diens kinderen.
Laura gooit het roer om en gaat in Dorset wonen samen met haar kinderen. Daar gaat Laura werken in een Duincafé en wordt ze verliefd op Matt.
Becca wordt door Laura en Matt uitgenodigd om kerstmis bij hun in Dorset te komen vieren. Gaat de warmte van de mensen in Dorset en het Duincafé het kerstgevoel voor Becca veranderen?

Wat vond ik ervan?:

Ik heb zo enorm genoten van dit boek. Debbie Johnson heeft een vlotte schrijfstijl waardoor je meteen in het verhaal zit en je het wilt verder lezen.

De hoofdstukken zijn van een prettig formaat. De personages in het boek worden goed beschreven. Je kunt je door het geven van karakters een goed beeld maken van de mensen die in het Duincafé komen. Je voelt je meteen welkom. Wat ik enorm prettig vond in dit verhaal.

Ik heb enorm genoten van Becca met haar antipathie tegen kerstmis. De stukken zijn zo levendig geschreven dat je het idee hebt dat je erbij bent. Ik heb verschillende keren met een glimlach zitten lezen. De humor in dit boek is voor mij echt een pluspunt.
Er is niet meteen duidelijk waarom Becca kerstmis niet leuk vind. Dit lees je gaande weg in het verhaal.
Je leert Becca in dit boek steeds beter kennen. Waarom heeft ze die enorme muur om zich heen gebouwd? Waarom zondert ze zich liever af? Hier krijg je allemaal antwoord op.

In dit boek komt vriendschap, liefde, familie en de kerstsfeer op de eerste plaats. Iedereen is er voor iedereen. Een warm plekje, een volle buik? Bij het Duincafé en zijn vrienden kun je hiervoor terecht.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *