Geen categorie

Wintergeluk – Nora Roberts

Ik kreeg een persbericht van HarperCollins over Wintergeluk van Nora Roberts. Ik als groot Nora Roberts fan heb meteen laten weten dat ik dit boek graag voor ze wil lezen. Kort daarop kreeg ik het boek thuis. Bedankt hiervoor!

Gegevens van dit boek:

Titel: Wintergeluk
Auteur: Nora Roberts
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina’s paperback: 414
ISBN: 9789402704426

Auteur:

Nora Roberts (Silverspring, Maryland, 1950) geboren als Eleanor Marie Robertson, is een Amerikaanse bestsellerauteur, die al meer dan tweehonderd boeken schreef, vooral in de genres ‘liefdesroman’ en ‘romantische thriller’. Wereldwijd werden rond de vierhonderd miljoen boeken gedrukt en in vijfendertig talen vertaald.

Roberts maakte haar schrijversdebuut in 1995 onder het pseudoniem J.D. Robb met de thriller Naked in death  (Vermoord naakt ), de start van de zogeheten ‘In Death’-serie die in 2014 al bijna vijftig delen omvatte. In 1980 gaat ze in zee met de toen nog jonge uitgever Silhouette, die vooral auteurs naar zich toetrok die bij uitgever Harlequin niet aan de bak kwamen. In 1981 publiceerde ze haar eerste liefdesroman Irish Thoroughbred. Roberts zou nog drieëntwintig boeken via Silhouette publiceren. Daarna ging het hard en schreef ze nog vele boeken in het romantische, hartstochtelijke genre. Vanaf 1999 werd elk boek van haar hand een New York Times bestseller en belandden er meer dan honderd op de Times bestsellerlijst. Ook werd een aantal boeken verfilmd, waaronder Midnight Bayou  en Tribute.

Voor haar werk is Roberts talloze malen bekroond. Een greep uit haar prijzenkast. Ze won in de periode 1992-2009 twaalfmaal de RITA Award, en in de periode 1983-1989 zevenmaal de Golden Medallion Award, beide uitgereikt door de prestigieuze RWA (Romance Writers of America). Time Magazine noemde Roberts een van de honderd meest invloedrijke mensen van de Verenigde…

Korte Samenvatting

Spel vol vuur verhaal 1
Nachtelijk vlammen maken een abrupt einde aan Natalie Fletchers nieuwe bedrijf en daarmee aan haar droom. Niet van plan zich uit het veld te laten slaan zoekt ze de hulp van Ryan Piasecki, met wie ze samen de brandstichter hoopt te vinden. Hoewel deze detective nogal lomp en arrogant schijnt te zijn, weet hij álles van vuur – in welke vorm dan ook…

Nevels in de nacht verhaal 2
Voor het onderzoek naar de dood van Anne Trulane zal journaliste Laurel Armand de moerassen van New Orleans in moeten. En dat is niet het enige. Ze ontkomt er ook niet aan een bezoek te brengen aan de man op wie ze als tiener smoorverliefd was: Annes echtgenoot. Maar het grootste obstakel is wel haar rivaal, de stomvervelende, maar zeer aantrekkelijke Matt Bates, met wie ze nauw zal moeten samen werken.

Cover:

De cover laat een vrouw zien. Je ziet achter haar een stad. Alles is bezaaid met sneeuw. Ik zou sowieso in de winkel dit boek oppakken. Ik ben een groot Nora Roberts fan 🙂

Het verhaal:

Verhaal 1 – Natalie Fletcher staat aan de vooravond van het openen van een winkel die lingerie verkoopt. Zij is een top vrouw wat aan het roer staat van het bedrijf. Zij wordt op een nacht opgebeld dat haar pakhuis in brand staat. Ze gaat meteen na het plaats delict. Daar ontmoet ze Ryan Piasecki. Zijn werk is het zoeken van de toedracht van de brand. Meteen hebben Ryan en Natalie een kat en hond relatie. Maar ook voelen ze zich tot elkaar aangetrokken. Gaan ze samen de brandstichter vinden? En wat bloeit er tussen hen op?

Verhaal 2 – Journalisten Matt Bates en Laurel Armand moeten samen gaan werken om erachter te komen wat er gebeurd is met Anne Trulane. Anne was doodsbang voor het moeras, maar is daar wel dood gevonden.
Laurel komt oog in oog te staan met haar jeugdliefde Louis Trulane. Haar gevoelens zorgen ervoor dat ze niet heel objectief is. Komt Laurel samen met Matt er toch achter wat de ware aard is van de dood van Anne Trulane? En de aantrekkingskracht die Matt en Laurel voelen, is die echt?

Wat vond ik ervan?:

Verhaal 1 – Ik werd meteen in dit verhaal gezogen. Het begint vanuit het perspectief van vuur. En in hoofdstuk een is meteen de spanning te zoeken daar Natalie een deadline heeft met haar nieuwe winkel en graag alles geregeld wil hebben. De aantrekkingskracht die Ryan en Natalie met elkaar blijken te hebben lijkt dieper te gaan. En het zien van hun gevecht met deze gevoelens is mooi uitgewerkt. Ik had nooit deze dader verwacht. Ik vond het een spannende roman.

Verhaal 2– In dit verhaal komt meteen de aantrekkingskracht tussen Laurel en Matt aan het licht. Ze werken nu al een jaar samen en kennen elkaar al veel langer. Daar Matt bevriend is met Laurels broer Curt. Ook komt Matt graag bij de familie Armand over de vloer. En oma Armand heeft al snel in de gaten dat er meer bloeit tussen Matt en Laurel en geeft op haar manier hints. Heel leuk om te lezen hoe ze dit doet. Ze zet ‘druk’ op de ketel.
De personages worden weer goed beschreven. De hoofdstukken zijn prettig van stuk.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com


Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *