Gloude Publishing

Afslag Zuid – Eva Burgers

Ik las ‘Stil’ van Eva Burgers. En toen ik zag dat er ook een jeugdthriller van haar hand kwam wist ik dat ik deze ook graag zou willen lezen. Ik wil Uitgeverij Gloude dan ook bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Afslag Zuid
Auteur: Eva Burgers
Uitgever: Gloude
Aantal pagina’s: 256
ISBN: 9789493041257

Auteur:

Eva Burgers is schrijfster, en werkte vroeger al rechercheur op de afdeling zware criminaliteit. Met de jeugdthrillers ‘Fataal’ en ‘Wanhoop’ brak ze door bij een groot publiek.

Korte Samenvatting:

Een Nederlands kustdorp. Een hechte groep vrienden. Zomer. Strand. Er is een misdaad die moet worden opgelost, maar het politiekorps laat het afweten. Er zit niks anders op dan dat Rebel en haar drie vrienden zich zelf met de zaak gaan bemoeien. Maar zijn ze zich wel bewust van het gevaarlijke spel dat ze spelen? 

Wat vond ik ervan?:

We worden in het leven van Rebel en haar tante betrokken. Marly, de tante van Rebel, heeft haar in huis genomen nadat de ouders van Rebel om het leven zijn gekomen tijdens een hotelbrand. Ze hebben het goed samen en Marly zorgt voor de structuur die deze tiener nodig heeft.

Rebel heet eigenlijk Louise, maar nadat haar ouders gestorven zijn heeft zij haar naam laten veranderen. Ze vond haar naam niet echt bij zich passen. Ik vind deze naam wel goed bij haar passen. Zij is wel in voor avontuur en heel erg nieuwsgierig aangelegd. Maar of ze zich hier niet alleen maar mee in de problemen werkt? Dat ervaren we in dit boek.

De overige personages worden ook goed uitgewerkt. Zo maken we kennis met Olivier, de beste vriend van Rebel. Zij zijn vanaf de basisschool al beste vrienden en kennen elkaar door en door. Kai en Lilly Lynn komen ook in het verhaal voorbij. Zij gaan een belangrijke rol spelen in het onderzoek dat Rebel gaat doen.

We lezen ook hoofdstukken over het rechercheteam. Hier leren we rechercheur Peter en zijn collega Anna kennen. Zij zijn opzoek naar een dadergroep die momenteel al zes mishandelingen op hun naam hebben staan.

Er gebeuren rare dingen in het huis van Marly en Rebel. Beide hebben ze er geen antwoorden voor. Ze worden toch niet gek?

Aan het eind vallen de puzzelstukjes in elkaar nadat het nog even heel spannend wordt wanneer Rebel niet goed uitkijkt.
Dit is zeker een jeugdthriller die zich lekker laat lezen. Het onderzoek kabbelt lekker voort en wanneer er dan bewijzen zijn komt het tot een goed eind.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *