Gloude Publishing

Stil – Eva Burgers

Ik zag dit boek voorbij komen bij Eva op haar social media. De flaptekst sprak me zo aan, dat ik wist, dit is een boek voor mij. Ik wil Gloude Publishing bedanken voor het verzenden van dit recensie exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Stil
Auteur: Eva Burgers
Uitgeverij: Gloude
Aantal pagina’s Paperback: 272
ISBN: 9789493041196

Auteur:

Eva Burgers (1969) is een Nederlandse schrijfster. Ze was werkzaam als rechercheur op de afdeling zware criminaliteit. Eerder werkte ze als journalist bij verschillende kranten en was ze redactiemedewerker bij een uitgeverij. In 2014 verscheen haar eerste jeugdthriller Stille getuige. Eerder schreef Burgers de Spotlight-trilogie over een vriendengroep op de Academie voor Uitvoerende Kunsten.

Korte Samenvatting:

Wanneer rechercheur Robin Escher op haar werk bij de Amsterdamse politie in vertrouwen vertelt dat ze de sfeer op de afdeling soms als seksistisch ervaart, wordt haar dat niet in dank afgenomen. Als ze kort daarna ook nog het vermoeden heeft dat haar chef gevoelige informatie lekt aan criminelen, gaat ze op onderzoek uit.
Pas als Robin ontdekt dat haar verslagen op onverklaarbare wijze beginnen zoek te raken, beseft ze dat ze op haar tellen moet gaan passen. Ze zoekt steun bij haar maatje Storm, maar als ze ook hem niet meer helemaal kan peilen, neemt ze een drastische beslissing.

Cover:

Op de cover staat een silhouet van een vrouw. In dit silhouet zie als ik het zo goed zie een grachtenpand in Amsterdam. Ik vind de cover er leuk uit zien. Ik word meteen nieuwsgierig of het zich daadwerkelijk in Amsterdam afspeelt. Dat de kleur groen van het silhouet terug komt in de tekst van de cover vind ik een mooi gegeven. Zo past het allemaal bij elkaar.

Het verhaal:

In dit verhaal gaan we op pad met rechercheur Robin Escher. Zij werkt bij de politie. Wanneer zij in vertrouwen tegen iemand van haar afdeling verteld dat er mensen in haar team zitten die seksistische opmerkingen maken wordt dit Robin niet in dank afgenomen. Ze merkt dat er veel dingen buiten het boekje om gedaan worden en is het hier niet mee eens.
Uiteindelijk besluit zij dan ook haar ontslag in te dienen en samen met haar dochter Anna te verhuizen.
Hier gaat Robin werken als misdaadjournalist. Ze gaat helemaal op in haar werk. Maar stuit hierdoor ook op het verleden en gaat weer graven in een misdaad waar ze vroeger aan werkte als rechercheur. Wat voor gevolgen gaat dit hebben?

Wat vond ik ervan?:

Dit verhaal laat zich lekker lezen. Je kruipt meteen in het leven van Robin. Het verhaal laat zich vlot lezen. Er wordt de hoofdpersoon zoveel onrecht aangedaan, maar door het karakter van Robin wat echt in dit verhaal eruit spat, lijkt ze het allemaal toch te boven te komen.

De personages in dit boek worden goed uitgewerkt, al zijn het er wel veel. Ik ben vooral gecharmeerd van Robin. Haar karakter, het vastbijtertje. Daardoor kruip ik nog meer in dit boek en wil ik weten hoe ze zich weer uit bepaalde gebeurtenissen weet te halen.

Het verhaal is in delen verdeeld. Heden en verleden. Door het verleden te lezen kom je meer te weten over het hoe en wat nu in het heden. Wat het voor mij completer maakt.

Echter zit er naar mijn mening ook een min puntje in dit verhaal. Er zitten zoveel personages in dat ik soms moeite had om het allemaal te begrijpen. Het werd een beetje rommelig hierdoor, vooral naar het einde toe.

Buiten dit minpuntje vind ik het een goed boek en ga ik zeker het tweede deel hiervan lezen. Want ik ben toch wel benieuwd hoe het Storm en Robin verder gaat verlopen.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *