Godijn Publishing

Jolien en Jef de spelletjesopa – Jolanda Zuydgeest

Ik mocht voor Godijn Publishing en Perfecte Buren samen met Britt dit kinderboek lezen. Ik wil ze hier beide voor bedanken.

Gegevens van dit boek:

Titel: Jolien en Jef de spelletjesopa
Auteur: Jolanda Zuydgeest
Uitgever: Godijn Publishing
Aantal pagina’s paperback: 206
ISBN: 9789493157330

Korte samenvatting:

De oma van Jolien woont in een verpleegtehuis. Jolien gaat vaak met Jef op bezoek bij haar oma. Er woont ook een oude man, die ze opa noemen. Opa zit altijd alleen aan een tafel in de woonkamer. Hij houdt heel erg van kaartspelletjes. Jolien vindt dat ouderwets, maar Jef heeft een plannetje voor een nieuw spel. Of dat gaat lukken?

Wat vond ik ervan?:

Als lezer word je voorgesteld aan Jolien en Jef. Je leest hoe hun gezinssituatie is en hoe ze elkaar hebben leren kennen. Zeker ook omdat wij het eerste deel in deze reeks niet gelezen hebben is dit wel prettig. Ook maken we kennis met buurman Bleker en poes Rommel en hondje Knofje. We krijgen niet alleen de tekst voorgeschoteld maar krijgen ook een illustratie van de voorgestelde personen. Wat het voor Britt wel meteen fijn maakt. Ik merk toch wel dat ze op deze leeftijd nog graag die illustratie ziet om zich een beeld te vormen bij de personen en de gebeurtenissen.

Het verhaal is verdeeld in hoofdstukken. Dit maakt het makkelijk om voor te lezen maar ook zeer geschikt voor kinderen om zelf te lezen. Een hoofdstuk is lang genoeg om te genieten van het verhaal. En zo kunnen we lekker lang over het leuke, verfrissende vertelsel doen.
We lezen over het leven van Jolien en Jef. De oma van Jolien woont in een verzorgingstehuis. Daar gaan de kinderen geregeld naartoe. Op woensdag komen de huisdieren van de bewoners langs om met hun baasjes te knuffelen. De oma van Jolien vindt dit heel erg fijn. Ze is wat vergeetachtig, maar dat mag de pret niet drukken. Rommel en Jolien herkent ze iedere keer weer.

In het verzorgingstehuis zit een meneer aan tafel met een pak kaarten. En iedere keer wanneer de vrienden bij de oma van Jolien op bezoek gaan zit die meneer spelletjes te spelen. Wanneer Jef en Jolien contact met hem krijgen gaan ze samen met hem spelletjes spelen. Alleen vindt Jolien kaartspelletjes niet zo leuk. En wat Jolien niet leuk vindt dat doet ze ook niet. Het is een meisje dat altijd haar zin wil krijgen. Jef vindt dit niet altijd prettig, maar dat staat hun vriendschap niet in de weg. Wanneer Jolien een idee heeft om de opa een nieuw spelletje te leren gaat het grote avontuur beginnen.

De vriendschap tussen Jolien en Jef staat centraal in dit kinderboek. Ze hebben een goede band. En ze zitten samen uren in Koba, de oude auto van oma. Deze auto staat in de tuin van het huis van Jolien. Britt vindt dit wel heel erg grappig, een auto in de tuin. Maar zelf hoeft ze geen auto in de tuin geeft ze aan tijdens het lezen.
Het is een makkelijk te lezen verhaal zonder al te veel moeilijke woorden. En zeker ook voor mijn zevenjarige boekenwurm, wat ik zeker een pluspunt vind. De illustraties zijn een extraatje bij de tekst.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *