Hamley Books,  Uitgeverij Hamley Books

Marlies 1 – De filmster en de journaliste – Ria Maes

Ik mocht meelezen in de blogtour rondom Marlies 1, het eerste deel in een serie geschreven door Ria Maes. Ik wil Uitgeverij Hamley Books bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Marlies nr1 – De filmster en de journaliste
Auteur: Ria Maes
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s paperback: 257
ISBN: 0789464208276

Auteur:

Na een jaar privéschool journalistiek aan de Erasmusschool in Antwerpen ging Ria Maes als freelancer aan desolaat voor weekbladen zoals Dag Allemaal en Story. Sinds 2008 schrijft ze voor VTM De dagboeken van Sara. Met Marlies start een nieuwe langlopende reeks in dezelfde sfeer.

Korte samenvatting:

Tess is een energieke jonge vrouw die als een echte wervelwind door haar eigen leven raast. Na haar mislukte droom als steractrice komt ze als journaliste terecht op de redactie van het vrouwenblad Marlies. Ondanks het feit dat het blad al vele jaren een vaste waarde is in het leven van duizenden vrouwen zit Marlies nu in zware financiële problemen. Het exclusieve interview van Tess met Nicole Kidman zou weleens de uitweg uit deze donkere tunnel kunnen zijn. Tess voelt de druk op haar schouders en probeert als een volleerde jongleur zowel op het werk als in haar privéleven met man Stijn en zoontje Jeff alle bordjes draaiende te houden.

Wat vond ik ervan?:

Deze feelgood lezen we vanuit Tess. Zij woont samen met haar man Stijn en hebben een tweejarig zoontje Jeff. Stijn heeft een goede baan en maakt veel uren. Tess werkt bij vrouwenmagazine Marlies en probeert alle ballen hoog te houden.

Tess heeft een belangrijk interview. Ze gaat niemand minder dan Nicole Kidman interviewen en dit wordt meteen de cover. Tess vindt het heel spannend. In het verleden als ze spannende dingen moest doen klapte ze dicht. Zal dit nu ook het geval zijn?

Het blad Marlies doet het niet meer zo goed als vroeger. Max, de broer van hoofdredacteur Stephanie, komt zich ermee bemoeien. Maar of deze druk van de grote broer goed zal doen aan de sfeer binnen het team?

Stijn heeft een verassing voor Tess, die zij niet echt kan waarderen. Maar durft zij de waarheid aan hem te vertellen? Dat weet je pas wanneer je dit verhaal leest, ik ga het niet verklappen.

Deze feelgood laat zich heel makkelijk lezen. Er zit een bepaalde vaart in waardoor het prettig voelt. Her en der komt er een twist om de hoek kijken wat er ook nog eens voor zorgt dat het met tijden een beetje spannend is. Voor mij zeker een geslaagd eerste deel en kijk dan ook uit naar de komende delen. Dankjewel Ria!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *