Gottmer Uitgevers

Vleugels van Vuur – De helderste nacht – Tui T. Sutherland

Vanaf het eerste deel fan van deze reeks. Dus toen ik zag dat deel vijf vertaald werd heb ik direct de uitgeverij gemaild. Ik wil Uitgeverij Gottmer bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De helderste nacht
Auteur: Tui T. Sutherland
Uitgever: Gottmer
Aantal pagina´s: 314
ISBN: 9789025777418

Korte samenvatting:

‘De helderste nacht’ is het vijfde deel van de spannende drakenserie ‘Vleugels van vuur’, vol onthullingen en antwoorden als het einde van de Drakenoorlog in zicht komt.

Zonnetje heeft altijd vastgehouden aan de profetie en geloofd dat zij en haar vrienden de oorlog tussen de drakenstammen kunnen beëindigen. Maar als er op duistere vleugels nieuws gebracht wordt dat haar geloof aan het wankelen brengt, is Zonnetje niet meer zo zeker van haar lotsbestemming. Is alles wat zij en haar vrienden hebben doorstaan tevergeefs geweest? Moet ze zich neerleggen bij haar lot, of is er een andere weg voor de drakenjongen om de oorlog tot een goed einde te brengen?

De wereldberoemde fantasy-serie van Tui T. Sutherland voor kinderen vanaf 9 jaar gaat verder in een spannend verhaal dat alle draken bij elkaar zal brengen voor het ultieme gevecht. In dit vervolg op ‘De drakenprofetie’, ‘De terugkeer van de troonopvolger’, ‘Het verborgen rijk’ en ‘Het duistere geheim’ is het tijd voor de drakenjongen om hun lotsbestemming onder ogen te komen.

Wat vond ik ervan?:

In dit vijfde deel van de Vleugels van Vuur reeks staat mijn favoriete draak Zonnetje centraal. Zij is altijd blijven geloven in het samen staan we sterk principe. Zij is dan ook nog steeds van mening dat zij en de andere draken van de profetie de oorlog tussen de drakenstammen zouden kunnen beëindigen. Soms wordt ze uit het veld geslagen door nieuws dat haar even laat wankelen op haar poten. Maar ergens blijft zij het goede in de mede draak zien.

In de voorgaande delen heeft ze samen met haar vrienden voor heel wat hete vuren gestaan en dan is ook in dit deel niet anders. De altijd goedgemutste Zonnetje wordt flink onder vuur genomen maar dit zorgt bij dit gevoelige draakje er net voor dat ze nog standvastiger blijft en voor de vrede blijft vechten maar vooral hopen.

Dit vijfde deel laat zich weer lekker lezen. We gaan op avontuur met de draken waarmee we kennis hebben gemaakt. Het is leuk om de draken weer tegen te komen in dit vijfde deel.
Wat het maakt dat Zonnetje mijn favoriete draak is, is omdat ze zo begaan is met de andere. Ze heeft het beste met iedereen voor en wil geen ruzie en al helemaal geen oorlog.

Voor de jonge fantasie lezer die houdt van een goed verhaal en draken is dit een hele leuke serie. Ik kan hem dan ook ten zeerste aanraden.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *