De Fontein

De wake-upcall – Beth O’Leary

Na het lezen van het persbericht over deze roman was ik direct enthousiast. Ik wil de uitgeverij bedanken voor het digitale recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De wake-upcall
Auteur: Beth O’Leary
Uitgever: De Fontein
ISBN: 9789026169380

Korte samenvatting:

Collega’s Izzy en Lucas kunnen elkaar niet uitstaan, maar als hun geliefde Forest Manor Hotel letterlijk dreigt in te storten, móéten ze wel samenwerken. Als het hotel dankzij Izzy een flinke beloning opstrijkt voor het terugbezorgen van een verloren trouwring, lijkt dat dé oplossing. Izzy en Lucas besluiten op zoek te gaan naar de eigenaren van de andere vier ringen die al jaren bij de gevonden voorwerpen liggen. Maar terwijl hun bittere rivaliteit verandert in iets heel anders, dringt zich toch de vraag op of ze banger zijn hun baan te verliezen – of hun hart…

Wat vond ik ervan?:

Lizzy en Lucas zijn collega´s, zij staan beide achter de receptie in het Forest Manor Hotel. Alleen kunnen deze twee elkaar niet uitstaan. Maar nu het einde van het hotel inzicht is zijn de twee op elkaar aangewezen en moeten ze wel samenwerken. Lizzy weet door het terugbezorgen van een verloren ring een mooie beloning voor het hotel op te strijken. En ze denken door de ringen die zijn blijven liggen nog meer beloningen te kunnen krijgen.

Als lezer krijgen we direct te lezen dat Lizzy een mooie kerstkaart heeft geschreven en hierin haar hart durft open te stellen. Maar diegene waar die kaart voor was, die is met hele andere dingen bezig. En Izzy neemt hem dit behoorlijk kwalijk. Sinds dit voorval kan ze maar met moeite in de buurt van Lucas zijn en ze is dan ook heel gedreven in het krijgen van haar zin. Lucas daarentegen heeft zijn eigen methodes en is ook niet zo heel meegaand. Dit maakt dat je als lezer je lekker kunt onderdompelen in het geruzie van de twee. En dan heb je nog Mandy, het derde lid voor achter de receptie. Zij staat tussen de twee kemphanen in. En dit blijft ze doen met een glimlach.

We leren ook gasten uit het hotel kennen. Er zijn er die komen ieder jaar terug en blijven een geruime tijd. Deze gasten voelen eerder als familie wanneer ze weer door het hotel dwalen. En Izzy vindt dat maar wat fijn. Ze is een enorme mensenmens en wil het beste voor haar gasten en kan hier best ver in gaan. Lucas is meer de zakelijke van de twee en komt geslotener over. Dit maakt dat Izzy en hij enorm van elkaar verschillen.

Dit verhaal leert ons maar weer eens dat je dingen niet voor andere moet invullen. Dat wanneer je het durft je gewoon moet vragen wat je wilt weten of dat je je gevoel naar iemand mag uitspreken. Hiermee voorkom je een heleboel ongemakkelijke situaties. Maar wat heerlijk dat deze hier wel allemaal in zitten. Je merkt al snel dat het knettert tussen Izzy en Lucas wanneer er maar een meter afstand tussen de twee zit. En door het samenwerken aan het Ringding komen ze nog dichter tot elkander. Een roman die je meeneemt naar de mooiste tijd van het jaar, vriendschappen en het gemis van geliefde. Maar vooral een verhaal dat een mooi liefdesverhaal met ons deelt. En door de ups en downs die ze beleven is het heel vermakelijk om te mogen lezen.

Dit was mijn eerste kennismaking met deze auteur en ik kan je vertellen dat dit naar meer smaakt. Ik ga zeker meer van deze auteur lezen in de toekomst.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *