Hamley Books

Alles wat je maar wenst – Sandra J. Paul

Ik ben fan van de verhalen die Sandra J. Paul schrijft. De Hamley-boeken vinden wij echt top. Dus toen ik zag dat er een ander kinderverhaal van Sandra kwam wist ik, die wil ik lezen. Ik wil Uitgeverij Hamley Books bedanken voor het digitale recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Alles wat je maar wenst
Auteur: Sandra J. Paul
Uitgever: Hamley Books
ISBN: 9789464208429

Korte samenvatting:

Simon zou een zorgeloze jongen moeten zijn, maar dat is hij niet. Zijn veel jongere broertje Noah werd geboren met een ernstige ziekte die hun levens beïnvloedt. Dan begint Simon nachtmerries te krijgen over een andere wereld waar een donker kasteel staat. Een stem lokt hem naar het kasteel, maar telkens ontwaakt hij op tijd. Wanneer Noah snel achteruitgaat en de artsen niets meer voor hem kunnen doen, ontdekt Simon dat zijn dromen leiden naar de wereld van een duistere magiër. En hij is misschien wel de enige die Noah nog kan redden.

Wat vond ik ervan?:

In dit jeugdverhaal van Sandra J. Paul lezen we over Simon. Hij is helaas geen zorgeloze jongen. Zijn jongere broertje Noah heeft een ernstige ziekte en dit beïnvloed het leven van het gehele gezin. Op een nacht krijgt Simon een nachtmerrie die voor hem levensecht aanvoelt. Hij is in een andere wereld in een donker kasteel. Een stem lokt hem het kasteel in, maar telkens wordt Simon wakker voordat hij daadwerkelijk de deuren van het kasteel openmaakt.
Op een dag verneemt Simon dat zijn broertje steeds sneller achteruit zal gaan. De artsen weten niet wat er aan de hand is, maar Noah is niet meer te genezen. In deze tijd ontdekt Simon dat hij door een duistere magiër in zijn dromen naar het duistere rijk wordt gelokt.

Dit verhaal bevat weer boordevol fantasie, iets waarvan Sandra genoeg bevat als je het mij vraagt. Simon heeft geen makkelijke jeugd. Hij moet werkelijk met alles rekening houden, hij leeft geen normaal leven. Want alles kan ervoor zorgen dat zijn broertje ziek wordt. Er staat een bepaalde rem op het leven van Simon en zijn ouders. Wanneer Simon erachter komt wat het is wat hem trekt naar het duistere kasteel in zijn nachtmerries, zet hij beide schouders eronder en wil hij doen wat hij vindt dat hij hoort te doen.

Simon is een dappere jongen die heel erg veel van zijn broertje houdt. Hij heeft alles voor hem over. Of dit alles hem zal helpen in zijn nachtmerries, dat weet je wanneer je dit jeugdboek leest.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *