Hamley Books

Hell City – laatste halte – Joanne Carlton

Ik mocht deelnemen aan de blogtour rondom dit boek. Ik wil uitgeverij Hamley Books dan ook bedanken voor het toezenden van dit recensie exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Hell City
Auteur: Joanne Carlton
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina´s: 200
ISBN: 9789463967204

Auteur:

Auteur van de boeken ‘Hart-Slag’, ‘Heart-Beat’ en ‘Kill Me Again’. Ik schrijf Young Adult, thrillers met een twist en jeugdboeken. Ook gekend onder de auteursnaam Sandra J. Paul (Azerty, Moordspel, Eilandenreeks, Loopgravenhel(d)). 

Korte samenvatting:

Ze ontwaakt in een brandende stad.
Op de eerste dag ontdekken de monsters haar.
Op de tweede dag leert ze zich te verdedigen.
Op de derde dag redt een hond haar leven.
En dat verandert alles.
Hell City. De laatste halte.

Cover:

De cover van dit boek is weer weergaloos. Wat een mooie illustraties! Alleen al door het kleur gebruik wat op deze cover gebruikt is zou ik het boek in de boekhandel oppakken.

Het verhaal:

Allie ontwaakt op een onbekende plek. Een kamer, die haar niet bekend voor komt. De ramen zijn gebroken, de muren staan in brand. Is dit de hel? Is zij dood?

Wat ik ervan vond?:

Allereerst complimenten voor de cover en de illustraties in het boek. Wat een plaatje weer.

Ik raak door het verhaal van Allie in de war. Waarom ontwaakt zij dagelijks in dezelfde kamer? Ik deel de vragen die Allie zelf heeft. Ze maakt heel veel mee iedere dag. Maar fysiek blijkt ze de dag erna in orde te zijn. Hoe kan dit?

Dit verhaal zit vol fantasie, dit merk je vooral als je leest over de demonen die Allie tegenkomt. Deze demonen zijn met illustraties neergezet, waardoor je er een duidelijk beeld van had tijdens het lezen.

In het eerste deel van het boek krijg je niet veel informatie over Allie waardoor het allemaal nog een beetje giswerk is. Maar naarmate het verhaal vordert krijgt het steeds meer details en snap je ook waartegen Allie vecht. Dit verhaal lijkt op het oog een mooi fantasie verhaal maar uiteindelijk gaat het toch om Allie die zelf iets ondergaat waartegen ze vecht. Dit vind ik een mooi gegeven in het boek. Ik kan hier niet teveel over verklappen want dan vertel ik je het einde van het verhaal al.
Wil je weten waar ik het over heb… dan zul je zelf het boek moeten lezen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *