Hamley Books

Gebroken Adem – Latoya Morris

Ik mocht mee lezen in de blogtour rondom het boek Gebroken Adem van Latoya Morris. Ik wil Uitgeverij Hamley Books bedanken voor dit mooie recensie exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Gebroken Adem
Auteur: Latoya Morris
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s: 233
ISBN: 9789463967136

Auteur:

Latoya Morris is vertaler Engels en Duits. Naast schrijven houdt ze van tekenen, schilderen, lezen, zingen en gitaar spelen.

Korte Samenvatting:

De 19-jarige Patrick gaat samen met zijn ouders en zijn zusje Judith met vakantie in Baltimore, Ierland, waar zijn tante een hotel runt. Hij heeft totaal geen zin in de vakantie, totdat de mysterieuze Morgayne plots in het hotel opduikt. Hij valt meteen voor haar, maar zij lijkt onbereikbaar voor hem. Ondertussen breekt er aan de zuidwestkust van Ierland grote chaos uit. Het weer slaat om, er spoelen zeedieren aan op de stranden. Terwijl de storm alsmaar heftiger wordt, zoekt Morgayne plots toenadering tot Patrick. Hij geraakt al snel onder de invloed van haar charmes, maar wanneer hij ontdekt dat zij iets met het stormweer te maken heeft, begint hij te beseffen dat zij geen gewone jonge vrouw is. Maar is hij dan nog in staat om zichzelf te redden?

Cover:

De cover van dit boek is adembenemend mooi. Ik was meteen geïnteresseerd in dit boek toen ik de cover zag. Ik ben benieuwd naar het verhaal van de vrouw op de cover. Dit boek zou ik zeker oppakken in de winkel.

Het verhaal:

Dit verhaal gaat over Patrick en Judith. De kinderen van Libby en Frank. Zij gaan als gezin op vakantie naar Baltimore, Ierland. Daar hebben hun tante en oom een hotel.
Op een dag verschijnt er een vrouw in het hotel en Patrick is meteen door haar gefascineerd. Er gebeuren vanaf dat moment allemaal rare dingen. Patrick heeft door dat Morgayne niet is wie ze zegt dat ze is. Hij wordt door haar aangetrokken. Ze zit in zijn hoofd. Morgayne gaat ook toenadering zoeken tot Patrick. Is dit allemaal echt? Of zit er een plan achter?

Wat vond ik ervan?:

Dit verhaal had me op een mysterieuze wijze te pakken. Toen ik eenmaal begonnen was met lezen wilde ik ook weten hoe het verhaal zou aflopen.

De personen zijn allemaal goed uitgewerkt. Vooral de manier zoals Latoya, Morgayne heeft neer gezet. Vanaf dat zij in het verhaal komt zweeft de mysterie rond haar. En dit blijft eigenlijk tot ver aan het einde. Hierdoor ben ik van mening dat je wilt doorlezen. Want je wilt weten wat zij van plan is.

De hoofdstukken zijn van een prettig formaat. En zoals we weten van Hamley Books is dit boek weer voorzien van mooie illustraties. Het verhaal laat zich lekker vlot lezen.

Dit boek bevat een mythe, maar wat ik fijn vind is dat het in dit boek niet alleen daar om draait. Ieder personage in dit boek heeft ook zijn eigen problemen. Waardoor er op verschillende vlakken spanningen zijn. Dit zorgt ervoor dat er een lekkere vaart in het verhaal blijft zitten.

Uiteindelijk vallen alle stukjes in elkaar en heeft het boek een waardige afsluiting.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *