Hamley Books,  Uitgeverij Hamley Books

Kersenrood en Kriekezot – J.B. Ocean

Ik heb al eerder een boek van dit schrijversduo mogen lezen. Toen ik zag dat er een nieuw boek kwam was ik enthousiast. Ik wil Uitgeverij Hamley Books bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Kersenrood & Kriekezot
Auteur: J.B. Ocean
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina´s paperback: 280
ISBN: 9789464510409 

Korte samenvatting:

Charlie is vijfendertig en single. Ze baat een hippe ontbijt- en lunchbar uit op de Antwerpse Sint-Andriesplaats en heeft een leuk leven, al voelt ze zich soms een beetje eenzaam. Met de hulp van haar vriendinnen gaat ze op zoek naar een date, maar dan ontvangt ze een brief die haar leven op zijn kop zet. Begin jaren tachtig: hoewel Georgina verloofd is met Bertrand, heeft ze niet het gevoel dat hij de ware is. Dat wordt bevestigd wanneer de knappe Paolo haar tijdens een zwoele Italiaanse zomer zoent. Helaas steekt het lot een stokje voor hun romance en wordt Georgina voor een verscheurende keuze gesteld. Sindsdien heeft ze nooit nog kersen gegeten. Wanneer Charlie en Georgina elkaar ontmoeten, wordt hun (liefdes)leven volledig op zijn kop gezet.

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit Charlie. Ze is een vijfendertigjarige single. Zij runt een ontbijt- en lunchbar. Heeft een leuk leven maar voelt zich soms wel wat eenzaam. Met hulp van haar vriendinnen gaat ze op zoek naar een date. Tijdens deze zoektocht ontvangt Charlie een brief die haar wereld op zijn kop zet.
Een ander personage in dit boek is Georgina. Die in de jaren tachtig verloofd was met Bertrand, maar ze had al snel het vermoeden dat dit niet de ware voor haar was. Tijdens haar verblijf in Italië ontmoet ze Paolo, een man die haar knieën laat knikken. Echter door een tragedie kan Georgina niets met dit gevoel doen. Sinds haar ontmoeting met Paolo heeft Georgina geen kersen meer gegeten.
Georgina komt in het leven van Charlie doordat zij dagelijks even binnenwipt voor een kop koffie en een gebakje. Zo begint het verhaal tussen deze twee dames te rollen.
Wanneer Georgina hulp nodig heeft en Charlie deze haar biedt zijn de dames een waardevolle vriendschap aangegaan.

In dit verhaal had ik al vrij snel door wie voor Charlie de ware was, echter mocht dit de pret niet drukken. Ik heb alsnog om het gedraai tussen de personages en vooral de humor genoten van het verhaal.
En dat is toch iets wat ik wil mededelen over deze feelgood. Het bevat de juiste dosis romantiek, vriendschappen en humor.
De vriendschappen in een feelgood zorgen voor een bepaalde diepte in het verhaal. Door vriendschappen leer je een personage kennen en dat is ook zeker het geval bij Charlie. De Breezerclub is een toevoeging. De humor zorgt ervoor dat tussen de zinnen door op zoek bent naar net dat grapje dat je voelt aankomen in het begin van een conversatie. En de romantiek, ja daar lezen we een feelgood voor, toch?

Een samenwerking die me bij het vorige boek al heeft weten te interesseren. En die het in dit boek ook weer goed doet. Ik heb genoten en ben benieuwd of de dames het nog eens aandurven om samen een boek uit te brengen, want de combi tussen deze twee zorgt voor aangename verhalen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *